Aşılar??? Yardım
215 görüntüleme
C
Ceren ..
27 Kasım 2025 03:20
Merhaba, drumuz 2. Ay sonu aşılarının yanına rota aşısı 1.doz şelinde yaptırmamızı istedi, sağlık ocağındaki hemlşire her aradığında 6lı karma+rota için rotayı 3. Ay yapalımm diyor dr böyle önerdi dediğimde tamam o zaman yaplım diyor. Sebebini tam anlayamadım siz nasıl yaptırdınız güncel aşı takvimi ile?
T
Tuğba B. ..
27 Kasım 2025 05:10
2 ay aşısı çok rota ağır gelebilir .ben 3.ve5.ayında yaptırdım o aylarda başka aşı yok çünkü
İ
İ.E.
27 Kasım 2025 05:18
Bize de doktorumuz ozel asilari devlet asisinin olmadigi aylarda yapiyor. Rotayi da 3 ve 5.aylarda yaptirdi.
G
Gökçin N.
27 Kasım 2025 05:36
Bize de doktorumuz devlet aşıları olmadığı aylarda önerdi. 3. Ve 5. Ay
G
Gdkmc
27 Kasım 2025 05:38
Rota aşısı ilk doz en son 14+6 ya kadar yapılıyor diye biliyorum bu zaman dilimi içerisinde yaptırabilirsiniz.
L
Leyla K.
27 Kasım 2025 06:05
3. Ve 5. Ay da yapıldı özel aşılar.
C
Ceren ..
27 Kasım 2025 06:12
3 de men njit varya bu sefer rota+menenjit oluyor mu ki
S
Sümeyye S.
27 Kasım 2025 06:20
Merhaba, Ceren Hanım. Menenjit aşıları ve Rota aşısı aynı gün birlikte yapılabiliyor. Rota aşısı ağızdan uygulanan bir aşı. Bizim doktorumuzda özel aşıları Sağlık Bakanlığı’nın rutin aşı takviminde aşı olmayan aylara planlamıştı. 3. ve 5. aylarda yapıldı.
C
Ceren ..
27 Kasım 2025 06:25
Teşekkür ederim herkese 3. Ayda önerilmiş sanırım ben de öyle uygulamalarını önereceğim ancak bizim drumuzun bize neden 2 de önerdiğini anlayamıyorum farklı olarak
G
Gözde ..
27 Kasım 2025 06:26
Merhabalar
Rota aşısı 2.-4. aylarda veya 3.-5. aylarda 2 doz
Menenjit aşısı ise 5.-7.-13. aylarda veya 7.-9.-13. aylarda 3 doz şeklinde yapılabilir. Bu arada menenjit aşısı ne karma aşıya ne de rotaya benziyor hepsinden daha ağır. Başka aşı olmadığı zamanlarda yaptırmak daha mantıklı, bu benim fikrim.
Rota aşısı 2.-4. aylarda veya 3.-5. aylarda 2 doz
Menenjit aşısı ise 5.-7.-13. aylarda veya 7.-9.-13. aylarda 3 doz şeklinde yapılabilir. Bu arada menenjit aşısı ne karma aşıya ne de rotaya benziyor hepsinden daha ağır. Başka aşı olmadığı zamanlarda yaptırmak daha mantıklı, bu benim fikrim.
S
Sümeyye S.
27 Kasım 2025 06:38
Size yapılan öneri yanlış bir önerme değil. Rota aşısı en erken 6. haftadan itibaren yapılabiliyor. Yani 2. ayda da yapılabilir. 2. ve 4. aylarda yaptıran ailelerde var, burada gördüğüm. Halihazırda 2. ay sonunda zaten üç aşısı olduğundan 3. ayda da yapılabileceği öneriliyor. Takvimi de geciktirmemek adına. Hatta şuan hatırlıyorum ki 😅 bizim bebeğimizin 2. ay sonundaki aşıları bayram tatiline denk gelmişti bu yüzden 3. ayın başında yapıldı. Rota da o ay içinde yapıldı.
C
Ceren ..
27 Kasım 2025 06:40
bu 5 li karmadan 6 lı karmaya geçildiği için mi acaba ağır geleceğini söylüyorlar o halde?
S
Sümeyye S.
27 Kasım 2025 06:47
5’li karmanın içine sadece Hepatit B aşısı eklendi, bu yüzden 6’lı karma oldu. Aile Hekimliği’nde bize Hepatit B’nin diğer dozları için ayrıca bir enjeksiyon daha olmayacağını iyi olduğunu söylemişlerdi. Bu soruyu Ayça Hanım’a sorabiliriz. Yenidoğan hemşiresi bu konuyla ilgili bir soru cevap konu başlığı da var. @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Ş
Şevval M.
27 Kasım 2025 08:04
Ben de daha yeni yaptırdım 3. ayında rota ve menenjit. Benim anlamadığım gerçekten sanki aile hekimindeki hemşireler trip atıyor gibi 😔 Bizim çocuk doktorumuz da aşıları 3. ayda kendisi hastanede yaptı (zaten paralı aşılar olduğu için her türlü o parayı vericez yani) Bence siz doktoru dinleyin çünkü menenjit ve rota biraz ateş yapıyor ve canı da yanıyor hepsini aynı anda yaptırırsanız çok zor geçer günler 😔❤️❤️❤️
A
Asi
28 Kasım 2025 02:50
ben 2.ay asilariyla birlikte rota asisini da yaptirdim. asilarin bebegimde uyku harici bir yan etkisi olmadi.her bebek farkli tepki verebilir tabiki.4.ayda da ikinci dozu yapilacak yanlis bilmiyorsam.