Aşı Yerinde Ele Gelen Sert Yumru

49 görüntüleme
Y

Yasemin Ü.

13 Nisan 2026 00:54
Merhabalar bebeğimin bacağında aşı yapılan yere dokunduğumda içeride yumru gibi küçük sertlik geldi elime. Biraz bastırdığımda bebeğim ağladı acıdığını farkettim ama dokunmayınca bir rahatsızlık duymuyor. 5 bucuk aylık, hangi aşıdan sonra olduğunu maalesef ayırt edemedim sağlık ocağı ya da menenjit bilemiyorum. Normal mi kendiliğinden geçer mi yoksa bir şey yapmak gerekir mi?
S

Sema

13 Nisan 2026 01:05
Kızarıklık var mı buz koyuyorum ben genelde öyle olunca beze sarılı şekilde biraz zaman içinde geçiyor
Y

Yasemin Ü.

13 Nisan 2026 01:07
Kızarıklık yok hatta dısarıdan hiç belli olmuyor. Vücudunu kremlerken biraz bastırdığım bir anda denk gelince farkettim.
M

Merve B.

13 Nisan 2026 01:08
Bize doktorumuz gün içinde bir kaç kez 2-3 dakika olucak şekilde kolonyalı pamukla ovmamız gerektiğini söylemişti iyi geldi.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Nisan 2026 03:06
Genelde menenjit sonrası o yumru oluşur ve 5-7 günde yok olur. Isı artışı varsa bölgede buz aküsünü bir havluya sarın soğuk uygulama yapın ara ara yangı ve acıyı azaltır. Yavaş yavaş dağılacak ve yok olacak merak etmeyin. Büyürse hekiminize muhakkak başvurun şifa olsun 🙏🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir