Aşı Yaptırmış Anneler Cevap Verebilir mi Lütfen?

137 görüntüleme
A

Aslı

22 Temmuz 2025 14:01
Menenjit aşısı yaptırdım, nimenrix ateş yapmadı, 5 gün sonra bexsero ateş yaptı. Şimdi 5. Ayda tekrar bu aşılar var. Tekrar ateş yapar mı? Vücudu alışmış olabilir mi?

Bir de 2. Ayda olan karma aşılar ateş yapmamıştı. 4.ayda tekrarı yapılacak ateş yapar mı?

3.5 aylığız
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

22 Temmuz 2025 14:04
Yapabilirde yapmayabilirde buna net bir cevap verilemez. Bebekten bebeğe değişir. Aşı ateşinden korkmayın, bağışıklık sisteminin bir yanıtı o gerektiğinde uygun dozda ateş düşürücüyle rahatlıkla atlatabilirsiniz.
E

Esra K.

22 Temmuz 2025 14:07
Merhaba biz de üçüncü ay aşısı hafif ateş yapmıştı ama beşinci ay aşısı daha fazla ateş yaptı. Yani bunun garantisi hic kimse veremez size. Dün Osman Gönülal hoca da canlı yayında menenjit aşısında b grubu ateş yapar dedi yani bexero. O da düşük bir ihtimal dedi siz de ateş yapmış normal demekki. Bi de aşının yaptığı ateşten korkmayın vücut bağışıklık kazanıyo diye biliyorum. Kontrol edin ama tedirgin olmayın.
A

Aslı

22 Temmuz 2025 14:28
Teşekkür ederim emsal var mı diye merak etmiştim. Diğer annelerin öykülerini merak ediyordum. Ateşin normal bi süreç olduğunu biliyorum ☺️
H

Hilal C. ..

22 Temmuz 2025 14:48
Benim bebeğimde 2 ay aşıları biraz ateş yapmıştı ateş düşürücü şurupla düşmüştü ama 4.ay aşılarında şurup etki etmemişti fitille düşürebildik ateşini, doktor aydan aya fark eder bazen daha ağır geçebilir demişti
E

Esra T.

22 Temmuz 2025 22:55
Merhaba benim bebeğim 3. Aydaki rota ve menenjitte ateş yapmamıştı 2. Dozlarını yeni yaptırdım 5 aylık bu sefer ateşlendi calpol vererek düşürdüm hafif halsizdi ilk gün. Karma aşıları da bizde halsizlik yaptı. Sanırım aynı reaksiyon olmayabiliyor büyüdükçe değişiyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir