Aşı Yaptırmada Kararsızlık

139 görüntüleme
Ü

Ümran B.

9 Ağustos 2025 14:05
Merhaba ben aşıların yaptırılmasında çok büyük kararsızlık içindeyim yaptırınca etkileri var ve koronadan sonra önyargı oluştu ne yapacağımı bilemiyorum
S

Selin E.

9 Ağustos 2025 14:10
Bebeğim yakın zamanda havale geçirdi ve nöroloji doktorunun ilk sorduğu şey aşıları tam mı sorusu oldu. İyi ki yaptırmışsın dedi.Baktığınız zaman biz de aynı aşıları olduk, eskiden öldüren çiçek hastalığı ya da kızamık gibi durumlarla daha kolay başa çıkabiliyoruz.
Ü

Ümran B.

9 Ağustos 2025 14:12
Çok haklısınız ama yeni doğmuş bir bebeğe mesela o karma aşılar var ya yani çok ağır değil mi çok korkuyorum ileriye dönük algı problemi ya da öğrenme güçlüğü gibi durumlarla karşılaşırsak dlye çünkü içeriklerinin temiz olmadığına dair bilgiler var kanıtlı
Nur B. A.

Nur B. A.

9 Ağustos 2025 14:15
Haklisniz karar sizin ama çocuklukda bizlerde oldukk ve kizamikcik gecrmsm asidan dolayi hafif atlatmsm ☺️ çocuk felciiide bencee hafife alinmayck birsey korkmanz cok normall cnkuu artkk herkes birşey soyluyors insann aklı karışıyor saglikla buyusnlerr ☺️
Ü

Ümran B.

9 Ağustos 2025 14:17
Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi dikkate almak gerekiyor Allah evlatlarımızı kötü olan her şeyden korusun 😢🤲🏻
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

9 Ağustos 2025 14:42
Çocukluk çağı aşıları koronavirüs aşılarıyla kıyaslanmamalı. Onlar salgın anında hızlı üretilen etkileri gözlemlememeyen aşılardı. Ama çocukluk çağı aşıları çok eskiye dayanıyor, daha derin bir araştırma geçmişi gözlem ve geliştirme süreçleri var. Size şöyle bir örnek vereyim annemin iki kardeşi kızamıktan ölmüş aşı yapılmayan 4-5 yaşlarında kocaman çocuklarmış. Şimdilerde siz kızamıktan ölen çocuk hiç duydunuz mu yada dahası kızamık olan çocuk bile nadir artık buda aşısız aldığımız göçmenlerden kaynaklı. Aşı gündeme gelirse hep kendi yaşadığım bir tecrübeyi paylaşıyorum mesleğin ilk yıllarında 8aylık karaciğer yetmezliği ile nakil bekleyen acılar içinde karnı tabiri caizse davul gibi şişmiş bir bebekle karşılaşmıştım, tek sebebi hepatit aşısının ihmal edilmesiymiş. Tabii bu belki nadir bir olaydır, herkesin başına gelmeyebilir. İçeriğinin temiz olmadığına karşı kanıtlar var demişsiniz ya içeriklerinin koruduğuna dair daha fazla kanıt var. Eğer aşıyla bir şey olsaydı 30-35 yaş grubu bizlerin (çoğu aşılar yapılmış bir yaş aralığıyız.) çoğumuzun aşı kaynaklı sağlık sorunları olurdu.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ağustos 2025 23:13
Aşılar tartışmaya açık bile değiller. Özel aşılar da dahil kesinlikle yaptırılması gereken aşılardır. Cansu hanımın söylediklerinin altına imzamı atarım. Kararsızlık dediğiniz şey bebeğinizin hayatını etkileyecek. Kendiniz için yaptıracağınız her aşıyı sorgulayın ama bebeğinizin aşılarını sorugalamayın. Bu aşılar ilk defa sizin çocuğunuz üzerinde denenecek aşılar değiller. Aşı olan çocukla olmayan çocuk çok net yaşamla ölüm arasında. Köylerde imkanı olmayan ya da 3. Dünya ülkelerinde aşı olmadığı için çok basit hastalıklardan ölen çocuklar var bunu bebeğinize yapmayın.
N

Nur M. Ç. ..

13 Ağustos 2025 20:26
Asi konusunda beni en cok etkileyen olay Dünya Sağlık Örgütünün Filistindeki çocukları aşılamaya çalışması olmuştu Hergun bomba altında yaşayan açlıktan ölen cocuklara asi yapmak istemeleri saçma gelmişti. Ama 6. Aya kadar yaptırdım aşıları tereddüt ede ede

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir