Aşı Yapılmalı mı?

175 görüntüleme
G

Gül ..

9 Temmuz 2025 12:00
İnsanlar aşının çocukları otizm yaptığını söylüyor, ve bunlar ile ilgili türlü hikâyeler ve deliller sunuyolar peki aşılar gerçekten otizme yol açar mı?
İ

İpek

9 Temmuz 2025 12:06
Hayır tabi ki de.Herseyden once asi toplum bagisikligi ve sagligi icin olmazsa olmaz.Cocuklar sucieginden cocuk felcinden ölmüyorsa günümüzde, hepsi aşılar sayesinde.
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

19 Temmuz 2025 19:57
Aşıların otizmle ilişkisinin hiçbir bilimsel hiçbir dayanağı olmadığını biliyorum. Bi aşı karşıtlığı tutturmuş gidiyorlar. Aşı karşıtlarına birileri teknolojinin, kimyasalların, gebelik süresince yaşanan problemlerin otizmle daha fazla ilişkisi olduğunu anlatsa keşke. Ben çalıştığım kurumda aşı karşıtları için kurulan bir grupta yer almıştım bu nedenle çok araştırdım. Ancak otizmle herhangi bir ilişkisnin olduğu bir çalışma bulamamıştım ki doktorlar da öyle söylüyor zaten
G

Gül ..

19 Temmuz 2025 20:45
Otizme sebep olan nedir peki
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

21 Temmuz 2025 06:08
Otizmin kesin sebepleri henüz bilinmemekle birlikte bazı genetik faktörler, bazı çekinik genler, ileri anne baba yaşı, gebelikte maruz kalınan kimyasallar ilaçlar veya kötü beslenme ( örneğin çin tuzu denilen MSG birçok paketli gıdada mevcut ve birçok açıdan çok tehlikeli), diyabet nedenler arasında gösteriliyor. Ayrıca daha yeni paylaştım Instagramda 24 yıl süren güncel bir araştırmada 1.2 milyon çocukla çalışılmış. Ve aşıların otizmle ilişkisi OLMADIĞI orda da görülmüş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir