Aşı Sonrası veya Öncesi Ateş Düşürücü Verilmeli mi
287 görüntüleme
B
Beyza N. G.
Premium Üye
6 Temmuz 2026 01:28
Bebeğime 2. Ay aşısı yaptırdık. Ateşi çıkmadı fakat akşama doğru çok ağladı bol bol temas ile sakinleştirdik daha sonradan öğrendim ki ateş düşünücü aynı zamanda ağrıyı da azaltılırmış fakat doktorlar ateş çıkmadan ateş düşürücü vermeyin dediği için bende vermedim. Vicdan azabı çektim sonradan bebeğim boş yere huzursuzluk çekti diye. Bundan sonraki özel aşılarımız olsun devlet aşlılarımız olsun her aşı sonrası sizce ateş düşürücü verilmeli mi ? Huzursuz olmaması için

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Temmuz 2026 01:28
Aşı sonrası ateş düşürücü verme konusunda doktorların genel tavsiyesi, aşının etkisini takip etmek ve gereksiz yere ilaç kullanımını önlemek amacıyla ateşi çıkmadan ilaç vermemek yönündedir. Ancak aşı sonrası huzursuzluk, ağlama gibi belirtiler gösteren bebeklerde, ebeveynlerin müdahalede bulunması gerekebilir.
Bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Aşı randevusu öncesi doktorunuzla bebeğinizin olası tepkileri ve nasıl müdahale edileceği hakkında konuşun.
2. Ateş düşürücüyü doğru zamanda kullanın: Eğer bebeğinizin ateşi yükseldiğini veya rahatsızlık gösterdiğini fark ederseniz, doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü verebilirsiniz.
3. Rahatlatıcı yöntemler uygulayın: Bebeğinizi sakinleştirmek için bol temas, emzirme (emzirebiliyorsanız), hafifçe sallama gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Gözlemleyin: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Eğer aşırı huzursuzluk, yüksek ateş, uyuşukluk gibi durumlar devam ederse, hemen doktorunuzla iletişime geçin.
5. Aşı takvimi ve özel aşılar: Devlet aşıları gibi özel aşılar için de doktorunuzun önerilerini dikkate alın. Her aşı için özel bir hazırlık veya takip gerekebilir.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu için her zaman doktorunuzla iletişimde olun ve onların önerilerine uyun.
Bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Aşı randevusu öncesi doktorunuzla bebeğinizin olası tepkileri ve nasıl müdahale edileceği hakkında konuşun.
2. Ateş düşürücüyü doğru zamanda kullanın: Eğer bebeğinizin ateşi yükseldiğini veya rahatsızlık gösterdiğini fark ederseniz, doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü verebilirsiniz.
3. Rahatlatıcı yöntemler uygulayın: Bebeğinizi sakinleştirmek için bol temas, emzirme (emzirebiliyorsanız), hafifçe sallama gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Gözlemleyin: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Eğer aşırı huzursuzluk, yüksek ateş, uyuşukluk gibi durumlar devam ederse, hemen doktorunuzla iletişime geçin.
5. Aşı takvimi ve özel aşılar: Devlet aşıları gibi özel aşılar için de doktorunuzun önerilerini dikkate alın. Her aşı için özel bir hazırlık veya takip gerekebilir.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu için her zaman doktorunuzla iletişimde olun ve onların önerilerine uyun.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nur ..
6 Temmuz 2026 01:32
Sadece çok huzursuzluğu varsa rahatlatmak adına verdim onun dışında her seferinde verilmesine karşıyım şahsen ( hemşireyim ) bebeğim 10.5 aylık çok şükür rahat geçirdik çoğu aşısını
B
Beyza N. G.
Premium Üye
6 Temmuz 2026 01:34
Sadece çok huzursuzluğu varsa rahatlatmak adına verdim onun dışında her seferinde verilmesine karşıyım şahsen ( hemşireyim ) bebeğim 10.5 aylık çok şükür rahat geçirdik çoğu aşısını
N
Nur ..
6 Temmuz 2026 01:37
Çok ağlarsa emzirmeme rağmen sakinleşmezse verdim. Kilosuna göre veriliyor evet ama ben genelde tam doza ihtiyaç duymadım hiç yarım kapak kadar verdim şimdi de mama yediği silikon kaşıkla ya da 5 cc kadar veriyorum
B
Beyza N. G.
Premium Üye
6 Temmuz 2026 01:41
Çok ağlarsa emzirmeme rağmen sakinleşmezse verdim. Kilosuna göre veriliyor evet ama ben genelde tam doza ihtiyaç duymadım hiç yarım kapak kadar verdim şimdi de mama yediği silikon kaşıkla ya da 5 cc kadar veriyorum
N
Nur ..
6 Temmuz 2026 02:16
Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Sağlıkla büyüsün bebeklerimiz Rabbim tüm hastalıklardan korusun 🤲🏻🥹🌸
N
Nazlıcan
Premium Üye
6 Temmuz 2026 09:11
Bebeğim 5 aylık, doktorumuz menenjit aşılarına gitmeden vermemizi önermişti ama [3.aydaki](3.aydaki) ilk dozunda gitmeden vermedim. [5.ayda](5.ayda) hava da sıcak olduğu için vücut ısısı zaten yükseliyor diye aşıya gitmeden verdim. Onun dışında ateş yapmadı ama çok huzursuzluk olursa gece uykusuna geçmeden verdim. Doz olarak da genelde yarım kaşık veriyorum ben doktorum gerekirse tam kaşık da verebilşrsşn demişti. Normalde 10 kiloya 1 kaşık şeklinde diye biliyorum
B
Beyza N. G.
Premium Üye
6 Temmuz 2026 09:46
Bebeğim 5 aylık, doktorumuz menenjit aşılarına gitmeden vermemizi önermişti ama [3.aydaki](3.aydaki) ilk dozunda gitmeden vermedim. [5.ayda](5.ayda) hava da sıcak olduğu için vücut ısısı zaten yükseliyor diye aşıya gitmeden verdim. Onun dışında ateş yapmadı ama çok huzursuzluk olursa gece uykusuna geçmeden verdim. Doz olarak da genelde yarım kaşık veriyorum ben doktorum gerekirse tam kaşık da verebilşrsşn demişti. Normalde 10 kiloya 1 kaşık şeklinde diye biliyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
6 Temmuz 2026 12:04
Çok geçmiş olsun, teşekkür ederim cevabınız için bende önlemimi alacağım 🌸🥹
B
Beyza N. G.
Premium Üye
6 Temmuz 2026 13:04
Sağolun size de geçmiş olsun, bolca emzirin bebişinizi huzursuzluğa en iyi onun geldiğiniz gözlemledim ben ☺️ hem de doğal ağrı kesici bebiş için 🥰🩷
Yükleniyor...