Aşı Sonrası Epilepsi Teşhisi
251 görüntüleme
H
Hatice R. ..
29 Ocak 2026 18:24
Bebeğim [9.ay](9.ay) aşısından 2 gün sonra nöbet geçirdi 3 defa . Uzman doktor epilepsi teşhisi koydu. Aşının böyle bir yan etkisi olabilir mi?
B
Burcu000
29 Ocak 2026 18:35
Belirtileri neydi acaba
H
Hatice R. ..
29 Ocak 2026 18:40
Hiç bir şey yoktu. Ateş, iştahsızlık, halsizlik, huysuzluk vs Hiç bir şey olmamisti. Ayın 15 inde aşı oldu , 17 sinde baygınlık geçirir gibi oldu sese cevap vermedi. Daha sonra da ayın 20 sinde sabah yine aynı oldu , aynı günün akşamında ağzından köpük geldi gözleri kaydı nefes alamadi dudakları yüzü mosmor oldu kabus gibiydi elimde kaldı. Sonra hastaneye yattik eeg de beynin sağ tarafında bozulma çıktı. Şimdi ilaç kullanıyor. Kkk aşısının beyninle ilgili yan etkileri varmış. Çok geç öğrendim
C
Ceyda Ö.
29 Ocak 2026 19:04
5 yaşımdan 15 yaşıma kadar epilepsi tedavisi gördüm epilepsi benim ailemde genetikti aşının böyle bir etki yapıp yapmadığını bilemedim şuan 29 yaşında bir anneyim ve epilepsiye dair eser kalmadı şuan hala doktorluk yapıyor mu bilmiyorum ama Ankara’da çocuk neroloji uzmanı rıdvan akın hoca var GATA hocalarından biri ve gerçekten uzman tedavimi ve şuan sağlıklı bir şekilde iyileşmeyi ona borçluyuz bir araştırıp çocuğunuzu en kısa sürede o doktora götürmeniz öneririm

Afranur K.
29 Ocak 2026 19:24
Eğer iyi bir hekimle görüşürseniz sebebini de bulmak isteyecektir zaten. Aşı üzerinden etkisini bilemem ama metabolik hastalıklar, merkezi sinir sistemini etkileyen enfekstif durumlar vs. Sebep oluyor bunu tedavi edecek olan hekim de araştırır.
Şu an bence sizin için önemli olan şey doğru hekimi bulmak. Mesela Ceyda hanımın hekimine bi bakın tedavisini sağlamış kendisi.
Hem kafanızdaki soru işaretleri de bu dönemde cevaplanır bunsayede
Şu an bence sizin için önemli olan şey doğru hekimi bulmak. Mesela Ceyda hanımın hekimine bi bakın tedavisini sağlamış kendisi.
Hem kafanızdaki soru işaretleri de bu dönemde cevaplanır bunsayede
H
Hatice R. ..
29 Ocak 2026 19:31
Muayene olduğumuz hekim, nedenini sormayın oluyor işte genetik yatkınlık vs dedi ama ailemzde hiç yok. Ankara da başka bir doktor onermislerdi ama sizin tavsiyenizi de araştıracagim teşekkür ederim. 2 yaşına kadar silecegini söylediler ama bu süre de çok uzun geliyor.
R
Rukiye Ç.
4 Şubat 2026 15:07
Ever arkadaşlar beniz kızım şuan 10 aylık devlette tüm testler yapıldı ilaç dozu falan ayarlandı ama nöbetler devam etti hepsi temiz Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki çok araştırdım ve Rıdvan akın hocayı buldum özel kliniği var Rabbimin izniyle vesile oldu 3 aydır nöbet geçirmiyoruz Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor bi süreç Rıdvan hoca müthiş bi insan o kadar ilgili ve anlayışliki anlatamam gitmenizi öneririm GATA’dan emekli özel kliniği var gerçekten gitmenizi öneririm herşeyiyle ilgileniyor kan versek bile kızım enfeksiyon kapmasın nöbeti tetikler diye telefondan arayıp sonuçunu söylüyor hastaneye gitmeme bile gerek kalmıyor inşAllah bu süreçleri hepimiz atlatacağız