Aşı Sonrası Duş

82 görüntüleme
Ebru K.

Ebru K.

15 Şubat 2026 22:57
Yarın kızımın 4. Ay aşısı var aşıdan hemen sonra duş aldirabilir miyim yoksa ikinci ay aşısı gibi iki gün beklemek mi gerek birde ateş yapar mı çok acaba aranızda bizim gibi 4. Ayını geçiren anneler varsa yardımcı olabilir mi
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 23:04
Merhabalar en az bir gün beklemelisiniz, aşıdan önce yıkayın her gün yıkamak da gerekmiyor kış günü 2 sonra yıkarsınız sonra
Afranur K.

Afranur K.

15 Şubat 2026 23:04
hemen duş aldırabilirsiniz, bu sefer sadece sağ ve sol bacaktan birer aşı vurulacak, verem aşısı tekrarı yok. 2. Ayda koldan yaptıkları aşıdan dolayı duş aldıramıyorduk.

Biz perşembe günü olduk aşımızı, bir sıkıntı yaşamadık. Hatta 2. Ay da yaptıklarındali huzursuzluğu vs. De olmadı bu sefer. Gayet normal bir rutinde devam etti. Ateşi de olmadı. Bu aşılarda ateş beklenmiyor zaten daha çok huzursuzluk, uyku düzeninde bozulma bekleniyor biz onu da yaşamadık elhamdülillah
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 23:05
Hangileri olduğunu hatırlamıyorum ama sadece 2 aşi sonrası banyo yapilmiyor sanırım verem olan aşılardi biri dediğiniz gibi [2.ay](2.ay) .4.ayda değil ama diğeri .ebe zaten uyarır sizi yasak olanlarda. ates huzursuzluk bebekten bebeğe değişiyor biz hiç yaşamadık zorlanirsaniz azıcık calpol verin ya da uyku saatine denk getirin uyuyup uyanınca rahatlar
Afranur K.

Afranur K.

15 Şubat 2026 23:06

Ilgım Göbekli

Merhabalar en az bir gün beklemelisiniz, aşıdan önce yıkayın her gün yıkamak da gerekmiyor kış günü 2 sonra yıkarsınız sonra

Aşılarda duş aldırmakta genel sistemde bir sıkıntı yoktur, hatta ateşi çıkması durumu da ılık bir duş gayet iyi gelecektir.

2. Ayda yapılan verem aşısı intradermal denilen cilt altı formda yapılan bir aşı, yani yüzeye çok yakın ve su ile teması durumunda enfekte olma ihtimali vardı. Ama onun dışındaki tüm aşılarımız intramuskuler yani kas içi. Bu bölge çok derinde olduğu için suyun burayı enfekte etme ihtimali yok. İçiniz rahat olabilir bu konuda
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 23:15

Afranur Keskin

Aşılarda duş aldırmakta genel sistemde bir sıkıntı yoktur, hatta ateşi çıkması durumu da ılık bir duş gayet iyi gelecektir.

2. Ayda yapılan verem aşısı intradermal denilen cilt altı formda yapılan bir aşı, yani yüzeye çok yakın ve su ile teması durumunda enfekte olma ihtimali vardı. Ama onun dışındaki tüm aşılarımız intramuskuler yani kas içi. Bu bölge çok derinde olduğu için suyun burayı enfekte etme ihtimali yok. İçiniz rahat olabilir bu konuda

Yani @Afranur Keskin Hanım nasıl ayırt edelim bacağa yapılıyorsa aldırabiliriz, koldan ya da ağızdan veriliyorsa yaptırmayalım mı? Tam ayırt edemedim. Benim bebeğim 6.5 aylık rota, menenjit gibi aşıları da yaptırınca devlet aşılarıyla da çakışmasın diye her ay bir aşı oldu çocuğum hepsinde de bugün yılamıyor muyum dediğimde yıkama demişlerdi
Ebru K.

Ebru K.

15 Şubat 2026 23:17
Hepinize çok teşekkür ederim 🥰🥰 rahatladım biraz ikinci ay asisinda bir sorun yaşamadık çok şükür inşallah bunda da yasamayiz
Afranur K.

Afranur K.

15 Şubat 2026 23:33

Ilgım Göbekli

Yani @Afranur Keskin Hanım nasıl ayırt edelim bacağa yapılıyorsa aldırabiliriz, koldan ya da ağızdan veriliyorsa yaptırmayalım mı? Tam ayırt edemedim. Benim bebeğim 6.5 aylık rota, menenjit gibi aşıları da yaptırınca devlet aşılarıyla da çakışmasın diye her ay bir aşı oldu çocuğum hepsinde de bugün yılamıyor muyum dediğimde yıkama demişlerdi

Verem hariç yani 2. Ayda yapılan hariç bundan sonraki tüm aşıları zaten kas içi. Yani artık duş aldırabilirsiniz. Ama içiniz rahat etmezse yapılırken yeniden hemşirenize sorun bunda duş alabilirdi değil mi diye, sıkıntı olmaz diyecektir zaten.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

15 Şubat 2026 23:47
Aşıdan sonra bir gün beklemişsin tavsiye ederim gitmeden önce calpol verirseniz bir problem olmaz yani ben böyle yapıyorum her anne çok farklı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir