Aşı Sonrası Duş
229 görüntüleme
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 15:53
Dun ıkıncı ay asılarımızı ve rota olduk .. aşı sonrası dus uc gun yok dedıler bugun tekrar teyt ettım bebegım sarhos gbı 37.5 ama halsız calpolde dusurmuyo uygun mg da verdgım halde 😞

Esra E.
8 Ağustos 2025 16:24
Merhaba Tuba hanım. Bizde dün 2.ay aşılarımızı olduk. Rota için 3.ay da olacağını söyledi doktorumuz. Duş içinde hemşireler yaptırabilirsiniz herhangi bir sorun olmaz dedi ama ben bir gün bekleyip bu akşam aldırdım duşunu. Halsizlik aşılardan sonra normal diye düşünüyorum benim bebeğim de halsizdi ve uyku ağırlıktaydı, ateşimiz 37.7 görünce calpol bende verdim daha fazla çıkması durumu olmasın diye bu durum bebekten bebeğe değişkenlik gösterir tabiki, doktorunuzla görüştünüz mü endişelerinizi?
M
Merve A.
8 Ağustos 2025 16:53
Merhaba biz verem aşısı dışındaki aşıları rota dahil doktorumuza yaptırdık. Aşı yerinde kızarıklık şişlik olursa banyo yaptırmayın dedi kıyafet üzerinden buz uygulayın dedi. Verem aşısını sağlık ocağında yaptıracağız. O aşı tekli açılamıyormuş. Sağlık ocağındaki hemşirede verem aşısından sonra 3 gün banyo yaptırmayacaksınız aşıya gelirken banyo yaptırın gelin dedi. Sanırım verem aşısının yara yapmasından dolayı böyle söylüyorlar.
M
Merve A.
8 Ağustos 2025 16:56
Calpol için de doktorumuz 38 i görünce verin dedi. 37.5 için endişelenmeyin. Bol bol emzirin ve ten tene temasda bulunun. Yine de koltuk altı ve kasıklarına ama tek tarafına ılık suyla ıslattığınız bez de koyabilirsiniz.
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 17:08
Merve hanım cok tesekkur ederım osman hocam kesınlıkle karsı ama ılkk bez uygulamasına fılan 😞
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:11
Bize de banyo yaptırıp gelin 3 gün banyo yok demişti. Aşı olduğu kıyafetleri de ayrı yıkayın dedi hemen değiştirtmedi Üstünü akşamına değiştirdim. Ateşi de bi kere yükseldi calpol verdik düştü çok şükür. Üzerini giysirmedim yada zıbınla dırdu. Gerekirse ıslak bezle eklem yerlerine müdehale edin inşallah çok çıkmadan düşer ateşi de rahat geçirirsiniZ. Sağlık ocağı bana fitil de yazmıştı ateş düşmezse yarım olarak calpolden 4 saat sonra veriliyormuş ama onu hiç düşmezse en son olarak verip acile gidin demişti çocuk doktorumuz da.
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 17:11
Meraba esra hanım bızım de doktor hepsı beraber dedı keske rotayı önümüzdeki hafta yaptırsaydık cok pısman oldum yavrum yaprak gıbı soldu 😞 malesef sehırdekı en ıyı ve ekonomık durumu uygun olanların gıttıgı bı doktora gıdıyoruz ancak zor durumda yınede bı ıletısım sansımız olmuyo doktorla 😞
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 17:13
Fıtıl yazdırmak ıcın bugun hemsıremızı aradım ancak gerek yok dedı hangı hakla bende anlamadım 😞 fıtıl markası verır mısınız ucretlı alalım bulunsun
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:23
Paranox S 120 mg supozituvar (parasetamol) yazıyor. Mavi beyaz bi kutu
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 17:24
Esma hanım cok tesekkur edıyorum ❤️
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:28
Bide gittiğimiz çocuk doktoru bize calpol açılınca 1 ay geçtiyse kullandırmıyor yeni alım diyor. Sağlık ocağına sordum 6 aya kadar kullanıyoruz biz dedi hatta kendi daha uzun süre bile kullanıyormuş ama. Sizler nasıl yapiyorsunuz
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:29
Rica ederim ❤ inşallah kullanmanıza gerek kalmaz da hiç çıkmaz ateşleri çıksada hemen düşen tek seferlik ateşleri olur. 🤲
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 17:31
Amınnn 🤲 sızce pekı ılık uygulama yapılmalı mı osman hocam kesınlıkle yok dıyordu dıye hatırlıyorum ?
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:43
Ben o paylaşimı görmedim ama menenjit 1.doz bexero da benim oğlum 2.ay aşısına göre onda daha çok ateşlendi daha zor geçirdi annem bi iki kere eklem yerlerine su değirmişti
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 17:46
38 den yükselmezse korkmayın sık sık ateş ölçün calpol düşürür
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 18:54
Esma hanım mesajınızı sımdı gördüm bızde acalı baya oldu ama kullanıyoruz bılmem bızım hemsırelerde bısey demedı
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 19:02
Sağlık ocağındaki doktorumuz 1 ay geçince bir şey olmaz dedi. Özel gittiğimiz çocuk doktoru da 1 ay geçince kullanma diyor. Evde 2 tane açılmış calpol var dolu. Şimdi 5.ay aşısı olcaz gene alsam mı açılanlardan mı kullansam bilemedim.
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 19:55
Ben kullanıyorum esma hanım cok sukur bı sorun yok ama sızın tercıhınız .. bende gıttıgımde bıtane yenı yazdırayım barı
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 20:03
Bende bu sefer almayayım bari etkisi azalmıyorsa kullanayım. Yazık günah her atelli aşı da şurup mu alcaz 😂
T
Tuba K.
8 Ağustos 2025 20:11
😅 ozel doktoruna gıdınce danısayım bende dedıgınız gbı her seferinde ayrı ılac temın etmek zor yanı
E
Esma U.
8 Ağustos 2025 20:13
Ne zaman gideceksiniz buraya yazın da bende girip bakayım merak ettim valla 🤭