Aşı Sonrası Ateş

83 görüntüleme
E

Esra D. ..

13 Ocak 2026 14:05
Bugün 2 ay aşılarımızı yaptırdık bebeklerde ateş nerden ölçülmelive kaç derece olursa ateşi ilaç vermeliyim
B

Büşra K. ..

13 Ocak 2026 14:09
Baş koltuk altı alından ateş ölçümü yapıyorum ben 38 derece ve üstü olursa ateş düşürücü veriyorum belki ateşi olmaz ama huysuz olur
B

Büşra K. ..

13 Ocak 2026 14:10
Bebeğinizin kilosuna göre ne kadar ateş düşürücü vereceğinizi söylemişlerdir
E

Esra D. ..

13 Ocak 2026 14:11
Kulağından ölçüyorum 37.5 çıktı 1 çay kaşığı vermemizi söylediler 6 saatte bir
Afranur K.

Afranur K.

13 Ocak 2026 14:22
İdeal olanı kulaktan ölçmek, koltuk altı vs. Yanıltıcı olabilir.
Aynı zamanda ikisi arasında ateş olarak değerlendirme farkı var. Koltuk altında 38 ölçtüğünüzde kulaktan 37.5 ölçebilirsiniz.

Ateş düşürücüyü 6 saat yerine 4 saatte bir de verebilirsiniz eğer inatçı bir ateş söz konusu olursa.

Ama naçizane önerim önce üstünü inceltin, koltuk altı/boynunun altı/bez bölgesinden ılık bir bezle silin ateşini öyle takip edin.
2. Ay aşılarında bebekten bebeğe değişse de ateşten daha çok huzursuzluk ve ağlama krizi daha çok gözüküyor.
Ateş ihtimali de 12-24. Saatlerde daha yüksek bu arada.
E

Esra D. ..

13 Ocak 2026 14:25
Teşekkür ederim bende kulaktan takip ediyorum 37.5 olunca tedirgin oldum huzursuzluk da var bebeğimde
G

Gül Y.

13 Ocak 2026 14:35
Bizim 2. Ay aşılarında ateşimiz çıkmadı ama ben aşıdan sonra dışarıda üstünü çok örtmeden dolaştırıp evde de ince giysilerle tutmuştum 37.5 ateşten korkmanıza gerek yok 38i geçince ilaç verin dedi hem doktorumuz hem aşıları yapan hemşiremiz. Benim bebeğim çok huzursuzdu uyuyamıyordu dayanamayıp hastaneye götürdüm doktor ateşi yok ama çok ağrısı var dedi şurup ver yine de dedi yani ateş düşürücülerin ağrı kesici özelliklerini unutmamak lazım 3 aşı birden oluyorlar her yerleri ağrıyor
M

Melek T.

13 Ocak 2026 15:45
Merhaba bize çocuk doktorumuz koltuk altından ölçmenin daha doğru olacağını küçük bebekler için demişti. Ölçmeden kıyafetlerini çıkarıp öyle ölçün demişti.
E

Esra D. ..

13 Ocak 2026 16:48
Teşekkür ederim 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir