Aşı Sonrası Ateş

109 görüntüleme
B

Berkan D. ..

26 Aralık 2025 16:22
Bebeğim 5 aylık özel aşıların ikincisini olduk ateşimiz 38.5 Calpol ü kaç saat aralıkla vermem gerekir? Bir de elleri buz gibi.
Yasemin K.

Yasemin K.

26 Aralık 2025 16:33
6 saatte bir verilmesi gerekiyor
B

Berkan D. ..

26 Aralık 2025 16:47
Ama ateşi var 4 saatten sonra verebilir miyim bir de kaç ml vermem gerekir 6700 gram
B

Buket ..

26 Aralık 2025 17:13
Kol içleri kasıklarina alnına soğuk uygulama yapın eğer düşmezse verin sağlık ocağında bana en az 4 saat beklemelisin demişlerdi
G

Gökçin N.

26 Aralık 2025 17:21
6 saat bekleyin. Ben böyle durumlarda mutlaka sadece kolsuz atletle bırakıp daha da düşmezse soğuk bezle tampon yapıyorum. Son çare ılık duş aldırmak. Korkmayın sabaha birşeyi kalmaz. Dozunu doktorunuz hesaplayıp size söylemiş olmalı.
E

Elif B. ..

26 Aralık 2025 18:04
Calpolu sağlık ocağı hemşiresi 4 saatte bir verebileceğimi söyledi asilarda 4 saatte bir veriyorum ben
Afranur K.

Afranur K.

26 Aralık 2025 18:12
Elleri buz gibi çünkü vücut ateşini düşürmeye çalışıyor bunu da uç noktalardan yapıyor. Calpol da 4 saatte bir verebilirsiniz. Genellikle bir çay kaşığı denir ama ölçek olarak 2 ml ile 3 ml arası verebilirsiniz. Parasetamol güvenilir bir ilaçtır. Çok tedirgin olmayın 4 saatte bir verdik diye.

Ilık bir bezle boynunu/ koltuk altını/ genital bölgesini silip ateşini azaltmaya çalışın, ılık bir duş da iyi gelir ancak çocuğu yorabilir önce bezlerle müdahale etseniz iyi olabilir.

Üstünü ince tutmaya özen gösterin vücut sıcaklığına el ve ayaklarına göre karar vermeyin gövdesi önemli. Ateş ölçerle de mutlaka aynı yerden ölçüm yapın ki düştü mü yükseldi mi emin olun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir