Aşı Konusunda Yardımcı Olur Musunuz?

175 görüntüleme
H

Hansa S. ..

23 Ekim 2025 08:22
Beneğim 66 günlük rota ve menenjit aşısı şimdi mi yaptırıcam gittiğim doktor araştır dedi gönderdi. Sağlık ocağı da haftaya 2. Ay aşısını yapacak. Onlara sordum onlarda net bir şey söylemiyor. Yardımcı olur musunuz?
Y

Yasemin K.

23 Ekim 2025 08:30
İki bebeğime de rota aşılarını 3. Ve 5.aylarda yaptırdım doktor tavsiye ile. Aynı zamanda rota ile birlikte menenjit aşılarını da yaptırdık
H

Hansa S. ..

23 Ekim 2025 08:30
Teşekkür ederim:)
A

Ayşegül Ü.

23 Ekim 2025 09:00
Rota aşısının ilk dozu için ilk gün bebeğinizin 6.haftası, son gün 104.günü, bu zaman aralığında istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz. Canlı bir aşı, ağızdan veriliyor, tatlı bir tadı var , o yüzden bebekler seviyor. Rota aşısı olduktan 30 dk kadar bebeği beslememek gerekiyor ki bebek kusmasın. Rota aşısı ilk gün ishal yapabiliyor. Menenjitin ilk dozu için son gün diye bir şey yok. Benim doktorum ilk dozunu 5.ayda yapacak. Bazı doktorlar 3.ayda yapıyorlar. Size araştırıp gelin diyen doktor eğer özeldeyse değiştirin derim, çünkü sizi onun yönlendirmesi gerekli ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmalı. Rota ve menenjit aşılarını siz kendiniz temin ederseniz sağlık ocakları yapabiliyor.
T

Tuğba B. ..

23 Ekim 2025 09:39
3. ayında yaptırın 2 ay aşıları zaten çok bebeğe ağır gelir
H

Hansa S. ..

23 Ekim 2025 16:44
O zaman haftaya sağlık ocağından çağırdılar ilk defa aşı için 2. Ay aşısı onu yaptırayım sonra diğer rota ve menenjiti yaptırayım değil mi
G

Gözde ..

23 Ekim 2025 19:21
Merhabalar
Rota aşısı 2.-4. aylarda veya 3.-5. aylarda yapılıyor.
Menenjit için de benim doktorum 5.-7.-13. aylarda ya da sağlık odağındaki hemşireye göre de 7.-9.-13. aylarda da yapılabilir diyorlar.
Z

Zeynep S.

23 Ekim 2025 20:13
Biz rotayi 3.ayda yaptiracaktik ama doktorumuz 3.aya birakmamamizi soyledi. 2.ay asilarindan yaklasik 1 hafta sonra yaptirdik.
A

Aslı i.

24 Ekim 2025 10:42
3-5 rota + menenjit olduk. Menenjitin 2 aşısı var. 1 hafta arayla olduk. Nimenrix ateş yapmadı ama Bexserolar ateş yaptı.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir