Aşı, Ek Gıda
37 görüntüleme
Z
Zeynep D.
10 Nisan 2026 00:00
Merhabalar yurt dışında yaşayanlar var mı burda ben fransada yaşıyorum. Kızım için ek gıdaya başlamalarını istediler 4 bucuk aylık başlayan var mı yada benim gibi yurt dışınfa olup başlayan var mı burda ne verdiler bebeklerine? Bide aşılar için birsey soracagım burda sana sormadan aşı yapılıyor senin iznin alınmadan ve bende bu durumda şikayetçiydim bütün aşıları yapmak istemediği mi belirttim fakat doktorumuz sizin rızanız alınmıyor dedi? Böyle bir durum yaşayan var mı ? Ek gıda ile ilgili önerebileceğiniz bir kitap veya kaynak var mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 00:25
Merhaba,
Fransa'da yaşıyorsunuz ve ek gıdaya başlamak konusunda doktorunuzun tavsiyesi üzerine bilgi arıyorsunuz. Ayrıca, aşı uygulamaları sırasında izin alınması gerektiği konusunda endişeleriniz var.
Ek Gıda Başlatma:
Ek gıdaya başlamak genellikle 4 ila 6 ay arasında önerilir. Doktorunuz 4,5 ay gibi bir sürede başlamanızı tavsiye etmiş.
Bazı anneler 6. ayı beklemeyi tercih ediyor. Sizinki gibi 4,5 aylıkken başlayanlar da var.
Aşı Uygulamaları:
Aşı uygulamaları sırasında veli izni alınması zorunludur. İzniniz olmadan aşı yapılmaması gerekir. Eğer bu konuda şikayetçiyseniz, ilgili sağlık kuruluşuna veya hastane yönetimine başvurabilirsiniz.
Ek Gıda ile İlgili Kaynaklar:
Ek gıda konusunda bilgilenmek için şu kaynakları inceleyebilirsiniz:
1. Türkçe Kaynaklar:
- "Bebeklerde Ek Gıda" (Sağlık Bakanlığı Yayınları)
- "Annelerin Ek Gıda Rehberi" (Prof. Dr. Ömer Faruk Şen)
2. İngilizce Kaynaklar:
- "Starting Solid Foods" (American Academy of Pediatrics)
- "Infant Nutrition" (World Health Organization)
Ek Gıdaya Başlarken İpuçları:
1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin özel ihtiyaçlarını doktorunuzla görüşün.
2. İlk Tadımlar: Havuç, patates, kabak gibi sebzelerle başlayabilirsiniz.
3. Üç Gün Kuralı: Her yeni gıdayı 3 gün arayla verin, alerji durumunu takip edin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
2. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
3. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
Fransa'da yaşıyorsunuz ve ek gıdaya başlamak konusunda doktorunuzun tavsiyesi üzerine bilgi arıyorsunuz. Ayrıca, aşı uygulamaları sırasında izin alınması gerektiği konusunda endişeleriniz var.
Ek Gıda Başlatma:
Ek gıdaya başlamak genellikle 4 ila 6 ay arasında önerilir. Doktorunuz 4,5 ay gibi bir sürede başlamanızı tavsiye etmiş.
Bazı anneler 6. ayı beklemeyi tercih ediyor. Sizinki gibi 4,5 aylıkken başlayanlar da var.
Aşı Uygulamaları:
Aşı uygulamaları sırasında veli izni alınması zorunludur. İzniniz olmadan aşı yapılmaması gerekir. Eğer bu konuda şikayetçiyseniz, ilgili sağlık kuruluşuna veya hastane yönetimine başvurabilirsiniz.
Ek Gıda ile İlgili Kaynaklar:
Ek gıda konusunda bilgilenmek için şu kaynakları inceleyebilirsiniz:
1. Türkçe Kaynaklar:
- "Bebeklerde Ek Gıda" (Sağlık Bakanlığı Yayınları)
- "Annelerin Ek Gıda Rehberi" (Prof. Dr. Ömer Faruk Şen)
2. İngilizce Kaynaklar:
- "Starting Solid Foods" (American Academy of Pediatrics)
- "Infant Nutrition" (World Health Organization)
Ek Gıdaya Başlarken İpuçları:
1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin özel ihtiyaçlarını doktorunuzla görüşün.
2. İlk Tadımlar: Havuç, patates, kabak gibi sebzelerle başlayabilirsiniz.
3. Üç Gün Kuralı: Her yeni gıdayı 3 gün arayla verin, alerji durumunu takip edin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
2. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
3. 4 Aylık Ek Gıda Başlatmalı mı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin