Aşı Ateş Düşürücü

124 görüntüleme
G

Gül U.

24 Temmuz 2025 19:45
Hocam merhaba kızım iki aylık yarın aşı günü doktor aşı öncesi için parol(calpol değil) şurup verdi öncesinde 2,5 ml verin sonrasında akşam 2,5 ml verin dedi ne yapacağımı şaşırdım versem mi vermesem mi?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Temmuz 2025 19:56
Ateş olmadan ateş düşürücü vermek gereksiz yükşenmek demek bebeğinize. Oğlumun 2 ay aşısında ateşi çıkmadı sizin bebeğinizin de ateşinin çıkmadığını düşünelim boşuna vermiş olmayacak mısınız ? Başınız ağırabilir diye önden ağrı kesici içiyor musunuz aslında çok basit bir denklem. Bol takip edin yükselme eğilimine girerse verin ateş düşürücüyü. Takdir yine sizin anne olan sizsiniz
S

Semanur Ş.

24 Temmuz 2025 20:04
Bizede çok dendi verin diye bende vermedim hem bağışıklıpı bastırmak istemedim vücut bir tepki versin istedim bağışıklık çalışıyor mu çalışmıyor mu ancak öyle anlaşılıyor ateş aslında korkulcak bir şey değil aşılarda vücudun aşıya verdiği tepki hafif ateş yükseldiğini görürseniz 38 derece ve üstü o zaman verin çok ağrısı olursa da verebilirsiniz boştan yere karaciğerlerini yormayın
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

24 Temmuz 2025 20:07
Ayça Hanıma katılıyorum. Bende iki oğlumdada 2 ay aşısında ilaç vermeye gerek duymadım çünkü ateşleri olmadı, sadece dikkatle takip ettim. Bırakın biraz bağışıklık sistemi kendi başına devreye girsin, aşıya yanıt versin. Müdehale gereken noktada verirsiniz zaten. Ve şunu eklemek istiyorum bir kaç annede daha farkettim sizin vesilenizle söylemiş olayım, calpol ve parol adı farklı olsada aynı şey. Her ikiside ‘parasetamol’ içeren ağrı kesici ateş düşürücü şurup.
Fatma N. Ç.

Fatma N. Ç.

Emzirme Danışmanı

24 Temmuz 2025 20:19
Henüz ateşi çıkmamış bir bebeğe ilaç uygulaması yapmak doğru olmaz . Ki ateşi çıksa bile ilk aşamada ilaç uygulamak yerine farklı yöntemlerle ateş düşürülmeye denenir🙏🏻 henüz iki aylık bir bebek için lütfen ilaç kullanımınızı sınırlı tutmaya çalışın . Kendi bebeğimle geçirdiğimiz süreci paylaştığım instagram hesabım @annevehemsiree takip edebilirsiniz . Hastalık dönemlerimizdede uyguladığımız yöntemleri paylaşıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir