Aşi

55 görüntüleme
A

Aşkın

Premium Üye
3 Haziran 2026 11:59
bebegin [4.ay](4.ay) aşını oldu saat 10.30 şuan emziridim uyudu ilk ateş ölçümünü nezaman nasıl yapmaliyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Haziran 2026 11:59
Merhaba,

Bebeklerde ateş ölçümü, özellikle aşı sonrasında, oldukça önemlidir. Aşıdan sonra ateş genellikle 24-48 saat içinde ortaya çıkabilir.

İlk ateş ölçümünü, aşının yapıldığı günün akşamı veya gece yapabilirsiniz. Ancak, ateşin ne zaman ve nasıl ölçüleceği konusunda bazı öneriler vardır:

Ateş ölçümü için en uygun yerler: Koltuk altı, alın ve kulak içi.
Koltuk altı ölçümü: Bebeğinizi kucağınıza oturtun, kolunu gevşek tutun ve termometreyi koltuk altına yerleştirin. Kolunu bebeğinizin vücuduna doğru kıvırın, böylece termometre sabit kalsın. 3-5 dakika bekleyin.
* Alın ve kulak içi ölçümü: Bu bölgelerde ölçüm yapmak daha hızlı sonuç verir. Ancak, doğru sonuçlar almak için talimatları dikkatlice takip edin.

Ateş ölçümüne başlamadan önce termometrenizi hazırlayın ve kullanma talimatlarını okuyun.

Normal vücut ısısı 36.5-37.5°C aralığındadır. 37.5°C üzeri değerler genellikle ateşi gösterir.

Bebeğinizin durumunu izleyin; huzursuzluk, ağlama, iştahsızlık gibi belirtiler de dikkate alın.

Ateş 38°C'nin üzerine çıkarsa veya bebeğiniz rahatsız görünürse, doktorunuzla iletişime geçin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Aşısı Acil
2. 4. Ay Aşısı Acil
3. 4.ay Aşısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ezgi ..

3 Haziran 2026 12:05
Biz aşı olduğumuzda saat başı ölçüyoduk kulaktan ateş ölçerle çünkü ateş yapıyo aşılar, ateş düşürücü verdiğim halde bakıyodum
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 12:06
Bebekten bebeğe değişiyor bu durum oğlum 10 aylık bu zamana kadar hiç bir aşıdan ateş görmedim ateş düşürücü de vermedim 9. Ay aşısında ebemiz calpol verebilirsin dedi ama gerek duymadım hiç genede arada ölçümünü yaptım
A

Aşkın

Premium Üye
3 Haziran 2026 12:29
tesekur ederim sagolun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir