Aşı

89 görüntüleme
G

Gamze I. T.

20 Mayıs 2026 22:12
Arkadaşlar bebeğim 15aylık aşısı oldu. Nimenrix ve bexsero. 2 gündür aşı hapılan bacağının

üstüne basamıyor. Aynı durumu haşayan var mı? Doktoru, aşının yan etkisi olduğunu iletti ama 2günn oldu.
M

Merve H.

20 Mayıs 2026 22:23
Merhaba bizde böyle bir durum olmadı. Umarım ciddi bir durum degildir
Z

Zeynep Ö.

20 Mayıs 2026 22:39
Merhaba bizde oldu neredeyse bir hafta topalladı sonra geçti ikinci dozunda böyle bir etki olmadı
M

Melis

20 Mayıs 2026 23:20
Devlet asilarinda hiçbir yan etki olmadı özel aşılar çok tan etki yapıyor nedense rota olduk menenjit te olcaktik korkudan yaptırmadım bebegim rota ilk dozda kan kustu kan kaka yaptı vücudu kızamık gibi döküntü yaptı önce kabul etmedi viral enfeksiyon aşı ile ilgili değil dedi sonra farklı doktorlarla görüşüp aşı kaynaklı dedi ve hiçbir tedavisi yok takip edeceğiz dedi doktor kaderimizi yaşadık her kusmuk kan midesi kanadı yavrumun 4gun sürdü anamız ağladı stresten ikinci dozu doktor yapmadı
S

Sifa D.

20 Mayıs 2026 23:34
Melis
Devlet asilarinda hiçbir yan etki olmadı özel aşılar çok tan etki yapıyor nedense rota olduk menenjit te olcaktik korkudan yaptırmadım bebegim rota ilk dozda kan kustu kan kaka yaptı vücudu kızamık gibi döküntü yaptı önce kabul etmedi viral enfeksiyon aşı ile ilgili değil dedi sonra farklı doktorlarla görüşüp aşı kaynaklı dedi ve hiçbir tedavisi yok takip edeceğiz dedi doktor kaderimizi yaşadık her kusmuk kan midesi kanadı yavrumun 4gun sürdü anamız ağladı stresten ikinci dozu doktor yapmadı
Çok büyük talihsizlik yaşamışsınız çok geçmiş olsun, rotavirüs aşısının çok nadir de olsa ağır yan etkileri olabiliyor. Kakada kan duymuştum ama kusma vs hiç duymamıştım çok geçmiş olsun😞

tabii yine doktorunuz değerlendirir ama rota ile menenjit aşıları çok farklı. Rota aşısı zayıflatılmış ancak canlı virüs içeriyor, menenjit aşılarında böyle bir durum yok. Ateş ve kas ağrısı gibi etkileri olabiliyor ama geçici🙏🏻

Tabii siz en doğru şekilde değerlendirirsiniz ama menenjit çok ağır seyredebilen bir şey

olduğu için doktor gözetiminde yaptırmayı tekrar değerlendirmenizi öneririm.

Sağlıkla büyütün yavrunuzu🙏🏻❤️
G

Gamze I. T.

21 Mayıs 2026 07:43
Melis
Çok geçmiş olsun umarım iyidir şimdi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir