Aşı
68 görüntüleme
İ
İkra C. ..
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:16
doktorumuz böyle yazmıştı ama ben burada sadece rotanın ılk dozunu yaptırdım Dıgerlerı tekrsr planlanır mı ozellıkle menenjıt yoksa geç mı kaldım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 10:17
Rota ve Menenjit Aşıları Hakkında Bilgiler
Rota aşısı ve menenjit aşısı, bebeklerin sağlığı için önemli olan iki özel aşı türüdür. Aşağıda bu aşılar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
### Rota Aşısı
- Uygulama Zamanı: Genellikle 3. ve 5. aylarda yapılır. İlk dozun 14 haftaya (3,5 ay) kadar yapılması önerilir. Tüm dozlar en geç 8. ay dolmadan tamamlanmalıdır.
- Doz Sayısı: İki doz uygulanır. Bazı durumlarda üç doz olanı da uygulanabilir.
- Önem: Rotavirüs kaynaklı ishallerden korur. Hastaneye yatış gerektiren ishallerin sayısını belirgin olarak azaltır.
### Menenjit Aşısı
- Uygulama Zamanı: Genellikle 3., 5. ve 13. aylarda yapılır.
- Doz Sayısı: Üç doz uygulanır.
- Önem: Menenjit enfeksiyonlarından korur.
### Sorunuzun Cevabı
Doktorunuzun belirttiği aşı planına göre, sadece rotanın ilk dozunu yaptırmışsınız. Diğer aşılar, özellikle menenjit aşısı, planlandığı gibi yapılmamış olabilir.
Öneriler:
1. Doktorunuzla Görüşün: Planlanmış aşıları ve özellikle menenjit aşısını ne zaman ve nasıl yaptırabileceğinizi doktorunuzla görüşün.
2. Aşı Takvimi: Bebeğinizin aşı takvimini düzenleyin ve gereken aşıları zamanında yaptırın.
3. Geç Kalma Durumu: Eğer menenjit aşısının ilk dozu için uygun zaman geçirdiyse, doktorunuzun tavsiyelerine uyarak en kısa sürede yaptırın.
Aşılar, bebeğinizin sağlığı için kritik önem taşır. Herhangi bir tereddüte düşerseniz, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Özel Aşılar
2. Rota Aşısı Yaptırılmalı mı?
3. Rota Virüs Asisi
Rota aşısı ve menenjit aşısı, bebeklerin sağlığı için önemli olan iki özel aşı türüdür. Aşağıda bu aşılar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
### Rota Aşısı
- Uygulama Zamanı: Genellikle 3. ve 5. aylarda yapılır. İlk dozun 14 haftaya (3,5 ay) kadar yapılması önerilir. Tüm dozlar en geç 8. ay dolmadan tamamlanmalıdır.
- Doz Sayısı: İki doz uygulanır. Bazı durumlarda üç doz olanı da uygulanabilir.
- Önem: Rotavirüs kaynaklı ishallerden korur. Hastaneye yatış gerektiren ishallerin sayısını belirgin olarak azaltır.
### Menenjit Aşısı
- Uygulama Zamanı: Genellikle 3., 5. ve 13. aylarda yapılır.
- Doz Sayısı: Üç doz uygulanır.
- Önem: Menenjit enfeksiyonlarından korur.
### Sorunuzun Cevabı
Doktorunuzun belirttiği aşı planına göre, sadece rotanın ilk dozunu yaptırmışsınız. Diğer aşılar, özellikle menenjit aşısı, planlandığı gibi yapılmamış olabilir.
Öneriler:
1. Doktorunuzla Görüşün: Planlanmış aşıları ve özellikle menenjit aşısını ne zaman ve nasıl yaptırabileceğinizi doktorunuzla görüşün.
2. Aşı Takvimi: Bebeğinizin aşı takvimini düzenleyin ve gereken aşıları zamanında yaptırın.
3. Geç Kalma Durumu: Eğer menenjit aşısının ilk dozu için uygun zaman geçirdiyse, doktorunuzun tavsiyelerine uyarak en kısa sürede yaptırın.
Aşılar, bebeğinizin sağlığı için kritik önem taşır. Herhangi bir tereddüte düşerseniz, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Özel Aşılar
2. Rota Aşısı Yaptırılmalı mı?
3. Rota Virüs Asisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra B. B.
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:31
Menenjit 7cin gec oldugunu dusunmuyorum... doz ayarlamasi yapilir belki... buyuk ogluma 5 yasinda yaptirdim ama iki doz yaptilar
Yükleniyor...