Aşı

78 görüntüleme
F

Feyzanur Y.

31 Aralık 2025 19:41
Menenjit aşısı şart mı
Ebru K. .

Ebru K. ..

31 Aralık 2025 19:45
Çocuk doktorlarının neredeyse tamamı, menenjit aşısının yapılmasını önemle tavsiye ediyor; ancak bu konuda nihai karar, bebeğin annesi olarak elbette size aittir."💐💐
F

Feyzanur Y.

31 Aralık 2025 19:46
Sağlık ocağı öyle bişey demediği için bilmiyordum ben aşılar arasında vuruluyor biliyordum kaç doz acaba
Afranur K.

Afranur K.

31 Aralık 2025 20:15
Menenjitin bir kaç tipi mevcut, bundan dolayı 2 farklı aşı yapılıyor. Biz marka olaraka a tipine etkili olan bekseroyu diğer tipleri için de nimenriksi yaptıracağız.

Sağlık bakanlığı aşı kapsamı içinde yer almadığı için aile hekimliklerinde yapılmıyor. Sıklıkla özel hastanelerde doktorlar tarafından yapılıyor. Planlamasını da görüştüğünüz hekimin yapması doğru olacaktır.

Bazı hekimler iki aşıyı aynı anda yapıyor, bazıları da önce bekseroyu daha sonra nimenriks şeklinde planlama yapıyor. Biri diğerinden iyi kötü değil tamamen bireysel hekim planlaması ile alakalı.

Benim bir anne olarak önerim yaptırmanız tarafında olur, menenjit maalesef çok riskli bir hastalık, aşılar sayesinde çocuklarımızın bu hastalığı atlatma ihtimali artıyor.
A

Ayşe Ş. ..

31 Aralık 2025 20:46
Feyzanur hanım. Özel bir aşı şart değil tabiki size kalmış bir durum. Yaptırmak istiyor iseniz doktorunuza söylüyorsunuz reçete ediyor ay ay planlıyor yazıyor size veriyor. Çocuğunuzun durumuna göre ayı ve planlaması değişir. Sonra reçete ile aşıyı alıp sağlık ocağına reçete ile gidip yaptira bilirsiniz. Bizim doktorumuz menenjit olma ihtimalinin yüzbin çocukta bir olduğunu söyledi yani düşük bir ihtimal fakat aşı olmaz ve yakalanır ise bu virüse çok ağır sonuçları olabiliyor. Benim kardeşim yakalandı ve atlattı şükür ama süreci ben biliyorum. Bir deri bir kemik kalmıştı ve ölecek diye düşünüyordu doktorlar. Annemin sayesinde kurtuldu diye düşünüyorum gece gündüz başında bekledi çok iyi baktı şükür ki Rabbime iyileşti. Yani yaşayan biri olarak çok ağır ve zorlu bir süreç o yüzden biz yaptırıyoruz. Tüm doktorlar tavsiye ediyor.
F

Feyzanur Y.

31 Aralık 2025 21:41
İkinize de çok teşekkür ederim yaptıracaktım nasıl bişey olduğunu merak ettim haberim yoktu iyiki de karşıma çıkmış
F

Feyzanur Y.

31 Aralık 2025 21:42
Bir kere vurulmuyoruz bu aşıyı dimi
Afranur K.

Afranur K.

31 Aralık 2025 21:51
Yok bir çok aşının rapel denilen tekrar dozları vardır. Bizde beksero için 3 - nimenriks için 3 doz planlandı.

3-5-13. Ay beksero
7-11-15. Ay nimenriks

Ama bu bizim hekimimizin planlaması, mesela aşı başlığı altına bakarsanız her ikisini aynı anda vuran hekimlerle de karşılaşabilirsiniz.
Bunun için bir hekimle görüşmeniz gerekir. Bebeğinizin ayına göre planlama yapılır. Biz henüz doğmadan planlama yaptırdığımız için 3. Ayda başladık yaptırmaya ama sizin bebeğiniz daha büyükse ona göre yeniden planlama yapılır.
A

Ayşe Ş. ..

31 Aralık 2025 22:08
Bebeğinize göre doktorunuz planlama yapıyor. Beksero ve nimenrix 2 çeşit. Devlet aşıları ile çalışmayacak şekilde ve 1 ay ara ile yaptı bizim doktor ateş falan olmasın diye ağır aşılar çünkü çok şükür ateşte çok olmadi. Siz doktora yazın yada kontrolde sorun size göre bir planlama yapar herkesin ki farklı çünkü bebeğe göre ayarlıyorlar. 🙏
F

Feyzanur Y.

1 Ocak 2026 02:09
6 aylık oğlum bir doz mu vurulacak

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir