Ara Öğün Kek Kurabiye Vs
82 görüntüleme
M
Meliha T.
18 Mart 2026 13:49
Arkadaşlar 9aylık bebeğe ara öğünde yapılacak kek kurabiye tarzı önerileriniz var mıdır acaba artık bişey bulamıyorum🥲

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Mart 2026 14:07
Merhaba! 9 aylık bebeğinize ara öğün olarak kek ve kurabiye tarzı şeyler yapmak istiyorsunuz.
Bunlar için muz, elma, yumurta, peynir, yoğurt gibi malzemeleri kullanarak lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Bazı fikirler:
1. Muzlu Yoğurt: Ezilmiş muz ve yoğurt karıştırarak lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
2. Peynirli Poğaça: Minik poğaça veya muffin yaparak içine peynir, yumurta ve sebze ekleyebilirsiniz.
3. Elmalı Kek: Elma, yumurta, un ve şeker kullanarak sağlıklı bir kek yapabilirsiniz.
4. Kurabiye: Yumurta, un, şeker ve tereyağı kullanarak klasik kurabiye tarifini deneyebilirsiniz, ancak şeker miktarını azaltarak bebeğiniz için daha uygun hale getirebilirsiniz.
Bebeğinizin yeni gıdalara alerjisi olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Tarif
2. Ara Öğün Çeşitliliği
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Bunlar için muz, elma, yumurta, peynir, yoğurt gibi malzemeleri kullanarak lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Bazı fikirler:
1. Muzlu Yoğurt: Ezilmiş muz ve yoğurt karıştırarak lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
2. Peynirli Poğaça: Minik poğaça veya muffin yaparak içine peynir, yumurta ve sebze ekleyebilirsiniz.
3. Elmalı Kek: Elma, yumurta, un ve şeker kullanarak sağlıklı bir kek yapabilirsiniz.
4. Kurabiye: Yumurta, un, şeker ve tereyağı kullanarak klasik kurabiye tarifini deneyebilirsiniz, ancak şeker miktarını azaltarak bebeğiniz için daha uygun hale getirebilirsiniz.
Bebeğinizin yeni gıdalara alerjisi olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Tarif
2. Ara Öğün Çeşitliliği
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melis B.
19 Mart 2026 15:26
Ben yaptığım kek tarifini paylaşıyorum.
-1 muz -1 yumurta -2 yemek kaşığı kefir yada yoğurt -1 yemek kaşığı tahin -zeytinyağı -2,5 yemek kaşığı tam buğday unu -Yarım çay kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı chia tohumu
Muzu catalla ezip hepsini karistir, minik muffin kaplarinda 180 derece üstü kızarana kadar. Ben 12 dk tutuyorum :)
-1 muz -1 yumurta -2 yemek kaşığı kefir yada yoğurt -1 yemek kaşığı tahin -zeytinyağı -2,5 yemek kaşığı tam buğday unu -Yarım çay kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı chia tohumu
Muzu catalla ezip hepsini karistir, minik muffin kaplarinda 180 derece üstü kızarana kadar. Ben 12 dk tutuyorum :)
M
Meliha T.
19 Mart 2026 15:43
Ben yaptığım kek tarifini paylaşıyorum.
Yükleniyor...