Ara Öğün Kek Kurabiye Vs

82 görüntüleme
M

Meliha T.

18 Mart 2026 13:49
Arkadaşlar 9aylık bebeğe ara öğünde yapılacak kek kurabiye tarzı önerileriniz var mıdır acaba artık bişey bulamıyorum🥲
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Mart 2026 14:07
Merhaba! 9 aylık bebeğinize ara öğün olarak kek ve kurabiye tarzı şeyler yapmak istiyorsunuz.

Bunlar için muz, elma, yumurta, peynir, yoğurt gibi malzemeleri kullanarak lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Bazı fikirler:

1. Muzlu Yoğurt: Ezilmiş muz ve yoğurt karıştırarak lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
2. Peynirli Poğaça: Minik poğaça veya muffin yaparak içine peynir, yumurta ve sebze ekleyebilirsiniz.
3. Elmalı Kek: Elma, yumurta, un ve şeker kullanarak sağlıklı bir kek yapabilirsiniz.
4. Kurabiye: Yumurta, un, şeker ve tereyağı kullanarak klasik kurabiye tarifini deneyebilirsiniz, ancak şeker miktarını azaltarak bebeğiniz için daha uygun hale getirebilirsiniz.

Bebeğinizin yeni gıdalara alerjisi olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Tarif
2. Ara Öğün Çeşitliliği
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melis B.

19 Mart 2026 15:26
Ben yaptığım kek tarifini paylaşıyorum.

-1 muz -1 yumurta -2 yemek kaşığı kefir yada yoğurt -1 yemek kaşığı tahin -zeytinyağı -2,5 yemek kaşığı tam buğday unu -Yarım çay kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı chia tohumu

Muzu catalla ezip hepsini karistir, minik muffin kaplarinda 180 derece üstü kızarana kadar. Ben 12 dk tutuyorum :)
M

Meliha T.

19 Mart 2026 15:43
Melis Bulut
Ben yaptığım kek tarifini paylaşıyorum.

-1 muz -1 yumurta -2 yemek kaşığı kefir yada yoğurt -1 yemek kaşığı tahin -zeytinyağı -2,5 yemek kaşığı tam buğday unu -Yarım çay kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı chia tohumu

Muzu catalla ezip hepsini karistir, minik muffin kaplarinda 180 derece üstü kızarana kadar. Ben 12 dk tutuyorum :)
Teşekkürler🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir