Ara Ara Olan Meme Reddi Geri Dönüşü

181 görüntüleme
K

Kübra

19 Temmuz 2026 13:01
Herkese merhabalar. 20 hafta 5 günlük bebeğim var yaklaşık 1 ay önce kısmen meme reddi yaşamaya başladık gibi. O dönemde sütümü sağıp biberonla verdim ama stoğum da olmadığı için mama desteği de yapmaya başladık günde iki kez. Bu durumu iki gün yaşadık sonra eskisi gibi memeden devam ettik ama bu süreçte işe başlamak zorunda kaldım. Öğlene kadar işte olduğum sürede iki kere biberon alıyor sağdığım sütten, gelince memeden devam ediyoruz. Ama gün gün değişiklik gösteriyor örneğin bugün haftasonu ama memeyi çok istemiyor iştahı olmadığından mı biberon mu istiyor bilmiyorum ve direniyorum. Acıksın diyorum acıkınca emecek illa ki diyorum meme reddine dönmesin diye. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum bu dönemde geçici meme reddi olabiliyor diye en ufak istemediğinde tamam biberon verelim demek de istemiyorum. Zaten genel olarak emiyor aslında süreleri kısa da olsa, ama böyle emmediği günlerde direnme konusunda istikrarlı mı olmalıyım yoksa biberon vermeli miyim o zamanlarda sizce? Biberonu aldığında sonraki beslenmelerde de onu ister diye korkuyorum zorunda olmadıkça vermek istemiyorum
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Temmuz 2026 13:08
Çok gerekmedikce biberon vermeyin ne kadar cok emerse o kadar iyi ,emdikçe süt uyarimida olur hem siz bol bol su icip sütü faydalı kılıcak yiyecekler tüketin. bebek uyuduğunda sizde uyuyun uykuda süt üretiminde faydalıdır.
K

Kübra

19 Temmuz 2026 13:12
Hatice Celik
Çok gerekmedikce biberon vermeyin ne kadar cok emerse o kadar iyi ,emdikçe süt uyarimida olur hem siz bol bol su icip sütü faydalı kılıcak yiyecekler tüketin. bebek uyuduğunda sizde uyuyun uykuda süt üretiminde faydalıdır.
Evet ben de o fikirdeyim fakat evde büyüklerimizden birisi var biberon mu versek mama mı versek diyor öyle olunca sinirleniyorum içten içe kendimi yetersiz hissediyorum halbuki sütüm var yani onunla ilgili bir sorun yok
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Temmuz 2026 13:16
Kübra
Evet ben de o fikirdeyim fakat evde büyüklerimizden birisi var biberon mu versek mama mı versek diyor öyle olunca sinirleniyorum içten içe kendimi yetersiz hissediyorum halbuki sütüm var yani onunla ilgili bir sorun yok
Önce anne sütü deyin kesin bi dille şükür sütünüzde varmış teşvik edeceğine ne diye yanlış yönlendiriyorsa uymayın lütfen insaAllah ne mamaya nede biberona gerek kalmazda sütünüzle büyütürsünüz yavrunuzu ❤️
K

Kübra

19 Temmuz 2026 13:24
Hatice Celik
Önce anne sütü deyin kesin bi dille şükür sütünüzde varmış teşvik edeceğine ne diye yanlış yönlendiriyorsa uymayın lütfen insaAllah ne mamaya nede biberona gerek kalmazda sütünüzle büyütürsünüz yavrunuzu ❤️
Amin inşallah teşekkür ederim ❤️
B

Büşra ..

Premium Üye
19 Temmuz 2026 13:25
Aynı durumdayız bende 2 ay sonra işe başlıcam şimdiden stok yapıyorum yarım gün 2 kez Biberon alacak. Bende öncesinde sütüm artsın diye sağım yapıp Biberon verdim o kadar alıştı ki şimdi meme reddi yapıyor. Ben çözümü şunda buldum; biberonun ucundaki plastiği çıkarıp memeye yapıştırdım hiç direnmeden kabul etti biraz emdikten sonra süt akışı da gelmiş oldu hemen çekip memeyi teklif ettim böyle böyle memeye döndü. Şimdi arada nadir direniyor onda da emzik verip hemen çekiyorum öyle kabul ediyor. Biberon mecbur vericez işe gidince ona yapacak bi şey yok bence ama en azından bu şekilde sizi de emmesini sağlayabilirsiniz deneyin işe yaradığını göreceksiniz .
K

Kübra

19 Temmuz 2026 13:30
Büşra
Aynı durumdayız bende 2 ay sonra işe başlıcam şimdiden stok yapıyorum yarım gün 2 kez Biberon alacak. Bende öncesinde sütüm artsın diye sağım yapıp Biberon verdim o kadar alıştı ki şimdi meme reddi yapıyor. Ben çözümü şunda buldum; biberonun ucundaki plastiği çıkarıp memeye yapıştırdım hiç direnmeden kabul etti biraz emdikten sonra süt akışı da gelmiş oldu hemen çekip memeyi teklif ettim böyle böyle memeye döndü. Şimdi arada nadir direniyor onda da emzik verip hemen çekiyorum öyle kabul ediyor. Biberon mecbur vericez işe gidince ona yapacak bi şey yok bence ama en azından bu şekilde sizi de emmesini sağlayabilirsiniz deneyin işe yaradığını göreceksiniz .
Evet biberon mecbur dediğiniz gibi, hatta almasa daha kötü zaten işte olduğumuz süre içinde. Ben de benzer şeyleri deniyorum özellikle uykuluyken emzikle sakinleştirip meme teklif ediyorum ya da direkt buna gerek kalmadan aldığı da oluyor da bazen anlamadığım şekilde huyu tutuyor yani bir gün çok güzel emiyor bir gün istemiyor gibi yapıyor ara ara olan bir durum olduğu için de biberona yapışmak istemiyorum acıksın emsin diyorum bakalım deneye deneye gidiyoruz
G

Gamze D. S.

19 Temmuz 2026 13:49
Benım bebegımde [4.aydan](4.aydan) ıtıbaren bı gun aldı bıgun almadı memeyı ama almadıgı gunler zorlamadım uykulu yarı uykulu durumda emzırdım bende meme reddı zannettım ama bebegım 5aylık diş cıkartı hem 4.aynatagı hem diş hazırlıgı derken ıstahsızlık olabılıo sızı ıstemıo deıll ıstemese bıberondan sonra ewe geldıgınızde sızı hıc tutmaz aglar memeye yaklasmaz bıle oyuzden zorlamadan sık sık memeyı teklıf edın alıolar ama zorlamayınn kendı rıtmıne bırakın cocugu
K

Kübra

19 Temmuz 2026 13:50
Gamze Duman Soylu
Benım bebegımde [4.aydan](4.aydan) ıtıbaren bı gun aldı bıgun almadı memeyı ama almadıgı gunler zorlamadım uykulu yarı uykulu durumda emzırdım bende meme reddı zannettım ama bebegım 5aylık diş cıkartı hem 4.aynatagı hem diş hazırlıgı derken ıstahsızlık olabılıo sızı ıstemıo deıll ıstemese bıberondan sonra ewe geldıgınızde sızı hıc tutmaz aglar memeye yaklasmaz bıle oyuzden zorlamadan sık sık memeyı teklıf edın alıolar ama zorlamayınn kendı rıtmıne bırakın cocugu
Teşekkürler ben de geçici olduğunu düşünüyorum inşallah tamamen eski düzenimize döneriz
G

Gamze D. S.

19 Temmuz 2026 13:54
Kübra
Teşekkürler ben de geçici olduğunu düşünüyorum inşallah tamamen eski düzenimize döneriz
Kesınlıkle donuo elınızden gelenı yapıosunuz zaten mecbur bıberon vermek zorundaısnız calıstıgınız ıcın ben yenıdogan yogun bakım hemsıresıyım bıneron aldı dıe senı emmıycek ayda deıl cocuklarımız merak etme diş tomurcukları cıkıodurmbu ayda emdıkce damaga baskı yapıp agrı olusturuo oyuzden emmek ıstemıolar yada dıs dunyayı kesfetmek ıstedıgı ıcın dıkkatı dahılıo 2-3dakıka emıp bırakıo bu meme reddı deıl sık sık teklıf edın ozellıkle uykulu oldugunda bende cok korktum meme reddı dıe ama deıl gecelerımozellıkle her kımıldadıgında meme verdım emdı en azından memeyı unutturmadım kendınıze ve bebegınıze guvenınn bu surece kadar emdı yıne emer dogası bu cunku korkmayın stres olamyın nekada rzor anlayabılıorum endıselenmeyın onlar ıcın en ıısını yapıoruz zatenn
K

Kübra

19 Temmuz 2026 14:02
Gamze Duman Soylu
Kesınlıkle donuo elınızden gelenı yapıosunuz zaten mecbur bıberon vermek zorundaısnız calıstıgınız ıcın ben yenıdogan yogun bakım hemsıresıyım bıneron aldı dıe senı emmıycek ayda deıl cocuklarımız merak etme diş tomurcukları cıkıodurmbu ayda emdıkce damaga baskı yapıp agrı olusturuo oyuzden emmek ıstemıolar yada dıs dunyayı kesfetmek ıstedıgı ıcın dıkkatı dahılıo 2-3dakıka emıp bırakıo bu meme reddı deıl sık sık teklıf edın ozellıkle uykulu oldugunda bende cok korktum meme reddı dıe ama deıl gecelerımozellıkle her kımıldadıgında meme verdım emdı en azından memeyı unutturmadım kendınıze ve bebegınıze guvenınn bu surece kadar emdı yıne emer dogası bu cunku korkmayın stres olamyın nekada rzor anlayabılıorum endıselenmeyın onlar ıcın en ıısını yapıoruz zatenn
Çok teşekkür ederim ben de dediklerinizi uyguluyorum meme hayatımızda hep olsun diye, gece her kıpırtısına deniyorum. Benzer şeyleri yaşamış olmak ümidimi artırdı, teşekkür ederim cevabınız için
G

Gamze D. S.

19 Temmuz 2026 14:05
Kübra
Çok teşekkür ederim ben de dediklerinizi uyguluyorum meme hayatımızda hep olsun diye, gece her kıpırtısına deniyorum. Benzer şeyleri yaşamış olmak ümidimi artırdı, teşekkür ederim cevabınız için
5.aydayım dısi cıktı hala ara ara aynı seyelrımyasıorum ıstedıgınde emzırıorum uykulu denıorum bu artık hayatımızda olcak her dıs cıkarmasında yenı bı becerı gelıstırdıgınde oyuzden endıselenmeyın emecek bıldıgınsey bu cunku ben [4.ayda](4.ayda) cok agladım emmıo dıe dusunun yanı ama suan benegım nasıl ıstıosa ole yapıorum ısrar etmıorum uyutup verıorum yada benım kızım emzık turuo emzgıgı verıorum bıraz sonra cekıp gogsumu verıorum oda ıse yarıo
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir