Antibiyotik ve Astım İlacı Hakkında

25 görüntüleme
Y

Yasemin A.

8 Nisan 2026 19:01
Bebeğim 20 aylık 1 hafta önce hafif öksürük ile başladı geçen cuma doktora gittik. Kulak ve boğaz enfeksiyonu dedi. Macrol başlandı. Daha sonra ateş eşlik etti. 5. Gün ateş gitmedi. Bugun tekrar doktora gittik. Rontgen ve kan alındı. Röntgen de ciğerin soluna inmis denildi ve astım ilacı verildi. Ne kadar dogru bi yöntem ne yapmam lazım ? Kan sonucu crp 34 çıkmış. Öksürük hala devam ediyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 19:25
Doktorunuzun Kararı ve Uygulanan Tedavi

Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek antibiyotik (Macrol) ve sonrasında astım ilacı vermeye karar vermiş. Bu karar, bebeğinizin yaşadığı semptomlar (öksürük, ateş, kulak ve boğaz enfeksiyonu) ve çekilen röntgen ve kan testleri sonuçlarına dayanıyor.

Tedavi Hakkında Bilgiler

1. Antibiyotik (Macrol): Bebeğinizde bakteri kaynaklı bir enfeksiyon olduğu düşünülerek antibiyotik tedavisi başlatılmış. Macrol, geniş spektrumlu antibiyotiklerden biri olup, çeşitli bakterilere karşı etkili.
2. Astım İlacı: Röntgen sonucuna göre ciğerin sol tarafına inmiş olabileceği belirtilmiş. Astım ilacı, solunum yollarındaki şişliği azaltmaya ve hava yollarını genişletmeye yardımcı olur.

İleri Adımlar ve Öneriler

1. Kan Sonuçları ve CRP Değeri: CRP değeriniz 34 çıkmış, bu da vücudunuzdaki iltihap düzeyinin yüksek olduğunu gösterir. Tedavinin etkili olup olmadığını görmek için kan değerlerinizi takip etmeniz önemli.
2. Öksürüğün Devamı: Öksürük hala devam ediyorsa, doktorunuzla görüşerek öksürük için ek tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
3. Astım İlacı ve Kullanımı: Astım ilacını doktorunuzun belirttiği dozda ve şekilde kullanmaya devam edin. Bu ilaç, hava yollarını açarak solunumu kolaylaştırır.

Gelecek Adımlar

- Doktor Takibi: Bebeğinizin durumunu takip etmek için doktorunuzla düzenli görüşmeler yapın.
- İlaç Kullanımı: Doktorunuzun önerdiği şekilde antibiyotik ve astım ilacını kullanmaya devam edin.
- Evde Bakım: Bebeğinizin bol bol dinlenmesini, nemli hava almasını sağlayarak ve bol sıvı içirerek destek olun.

Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla açıkça konuşmaktan çekinmeyin. Sağlık ekibi, bebeğinizin en iyi şekilde iyileşmesi için gereken her şeyi yapacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Grip
2. 3 Aylık Bebek Öksürük
3. Yüksek Ateş-antibiyotik Kullanımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir