Antibiyotik Kullanmalı Mıyım ?

219 görüntüleme
A

Aaaaass

4 Haziran 2026 00:17
18 aylık oğlum. diş çıkarıyor 4 gün önce ateş oldu bi daha olmadı. 2 gün önce aile hekimine götürdüm ciğerini dinledi bi sey yok ama ben yine de ilaç yazayım dedi. bi baktım antibiyotik yazmıs. ben de başlamadım. bugün burun akıntısı ve öksürük basladı. öksürük de balgamlı gibi. gün icinde cok yok da gece uyurken bikaç defa öksürdü. antibiyotik başlamalı mıyım ya ?
B

Betül ..

4 Haziran 2026 00:20
Bence şu an antibiyotiklik bir durum yok gibi ciğerinde de bir şey yok demişsiniz önce bir iki gün devamlı burnunu serum suyuyla açın evde nebülizatör varsa hava verin balgamını yumuşatsın ondan sonra öksürük artar içerden öksürüyor gibi gelirse size o zaman antibiyotik kullanırsınız bence
A

Aaaaass

4 Haziran 2026 00:22
teşekkür ederim vala doktorlar da anında tedbir amaclı antibiyotik veriyor insan ne yapacağını şaşırıyor ya.
D

Didem Ç. T.

4 Haziran 2026 00:22
9 aylık bebeğim aşırı grıp burun tıkanıklığı genız akıntısı kusma vardı

Dr akıntı damlası verdı

Soğuk serum fizyolojik ile nebülizatör ile hava solunumu önerdi ve düzenli burun açma

Antibiyotik kullanmadık

Ayrıca ufak bir beta gördü büyümedi

Ona rağmen kullanmadık

Bolca burun aç akıntıyı kesecek ürün kullan ciğere inmeden daha fazla kurtarırsan öksürük kesilir ve soğuk serum fizyolojik
A

Aaaaass

4 Haziran 2026 00:23
teşekkür ederimm
Ş

Şükriye D.

4 Haziran 2026 04:54
8 aylık oğlum 38 lerde ateş inip çıkıyo boğazda kızarıklık var dedi antibiyotik kullanmalı mıyım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir