Antibiyotik Kullanımı
396 görüntüleme
M
Merve K.
Premium Üye
31 Temmuz 2026 23:39
Bebeğim 10 ay 27 günlük. İstanbuldan Konya’ya 5 gün önce geldik. Geldiğimiz günün akşamı çok huzursuzlandı gece boyu çığlık atarcasına ağları. ertesi sabah burnu akmaya ve öksürmeye başladı. Hemen doktora götürdüm. Doktor akciğer röntgeni çekti ve şu anlık ciğerlerine bir şeyin inmemiş olduğunu söyledi ve antibiyotik reçete etti. Bu antibiyotiği durumu ilerlerse kullanmamı söyledi. Şu an bebeğim de hırıltı ve ses kısıklığı ile sesinde çatallanma mevcut. Reçete edilen antibiyotiği kullanmalı mıyım. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Temmuz 2026 23:41
Söz konusu durum ile ilgili endişelerinizi anlıyorum. Bebeğinizin huzursuzluğu, burnunun akması, öksürmesi, hırıltısı, ses kısıklığı ve sesinde çatallanma gibi belirtileri gösteriyor olması, sizi endişelendirmiş olmalı.
Böyle durumlarda, doktora danışarak hareket etmek en doğrusu. Doktorunuzun tavsiyesi ile antibiyotik kullanmaya karar verdiyseniz, doktorun dediği doz ve sürede kullanmanız enfeksiyonun yayılmasını önlemek için önemli.
Antibiyotik kullanmadan önce, doktorunuzun belirttiği gibi, bebeğinizin durumunu değerlendirmeniz ve gerekli görülürse antibiyotik kullanmanız iyi olacaktır.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerdiği zamanlarda kontrole götürmeyi unutmayın.
Ayrıca, bebeğinizin rahatlaması için odanızda nemi yüksek tutabilir, burun aspirasyonu yapabilir ve bol sıvı tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Böyle durumlarda, doktora danışarak hareket etmek en doğrusu. Doktorunuzun tavsiyesi ile antibiyotik kullanmaya karar verdiyseniz, doktorun dediği doz ve sürede kullanmanız enfeksiyonun yayılmasını önlemek için önemli.
Antibiyotik kullanmadan önce, doktorunuzun belirttiği gibi, bebeğinizin durumunu değerlendirmeniz ve gerekli görülürse antibiyotik kullanmanız iyi olacaktır.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerdiği zamanlarda kontrole götürmeyi unutmayın.
Ayrıca, bebeğinizin rahatlaması için odanızda nemi yüksek tutabilir, burun aspirasyonu yapabilir ve bol sıvı tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Merve K.
Premium Üye
31 Temmuz 2026 23:46
Bu süreçte zaten sürekli burun aspirasyonu yaptım ve bol sıvı verdim sıvıdan kastım anne sütü ve su
K
Kübra B.
1 Ağustos 2026 00:24
Ben böyle durumda göğsüne inmediyse ateşi olmuyorsa toparlayacak gibiyse vermiyorum kullanmıyorum. Bol bol burnunu temizliyorum emziriyorum. Hava değişiminden bebişler çabuk etkileniyor. Bizde de oldu ilaç kullanmadan geçti ciğer filmi neden çektiler ki
M
Merve K.
Premium Üye
1 Ağustos 2026 02:52
Ben böyle durumda göğsüne inmediyse ateşi olmuyorsa toparlayacak gibiyse vermiyorum kullanmıyorum. Bol bol burnunu temizliyorum emziriyorum. Hava değişiminden bebişler çabuk etkileniyor. Bizde de oldu ilaç kullanmadan geçti ciğer filmi neden çektiler ki
K
Kübra B.
1 Ağustos 2026 06:14
Bende normalde öyle yapıyordum. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Ciğerlerine enfeksiyon inmiş mi diye çekildi. Sonra durumu ağırlaşınca antibiyotik verebilirsin takipte kal denildi. Ben durumunun ağırlaştığını ya da antibiyotik kullanılıp kullanılmayacağını nasıl anlayacağım. Kontrole de getir denilmedi. Ne yapacağımı biledim şu an.
Yükleniyor...