Antibiyotik Alerjisi mi?

77 görüntüleme
Tuba C.

Tuba C.

6 Şubat 2026 10:12
Bebeğim 9 aylık, boğaz enfeksiyonu sebebiyle hekim klamoks verdi. 5. Gününde karında ve sırtta başlayan, kabarık olmayan kırımızı küçük benekler oluştu. Hekime danıştım ancak antibiyotik kaynaklı olsaydı direkt belirti verirdi dedi ama bizim araştırılmamıza göre sonradan da belirtisi gösterebiliyormuş. Zaditen damla kullanıyoruz 2 gündür ama yayılım gösteriyor. Ne zaman geçer?
Hilal .

Hilal ..

6 Şubat 2026 10:21
Benim bebegimde de [3.gunde](3.gunde) olmuştu sonra doktorumuz onu biraktirip augmentine geçirdi
Tuba C.

Tuba C.

6 Şubat 2026 10:26
Peki alerji durumu ne zaman geçti ve onun için ilaç kullandınız mı?
İ

İlknur A.

6 Şubat 2026 10:28
Antibiyotik olsa evet hemen gösterirdi başka bişey dokunmuş olablr mi
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 10:46
Antibiyotik de bi tık hızlı ve farklı tepki almanız gerekirdi. Yakın zamanda deterjan değişimi, yumuşatıcı kullanımı. Yeni bir besin , baharat, yağ ya da marka değişimine gittiniz mi?
Tuba C.

Tuba C.

6 Şubat 2026 11:15

İlknur Akgün

Antibiyotik olsa evet hemen gösterirdi başka bişey dokunmuş olablr mi

Biz de öyle sandık ama bazı kaynaklarda kullanımın 3 ve 5. gününde geç tip ilaç döküntüsü olarak geçiyor. Ben klamoks özelinde araştırdım. Harici olarak alerji yapacak yeni bı besin veya farklı bişey de kullanmadım
Tuba C.

Tuba C.

6 Şubat 2026 11:16

Afranur Keskin

Antibiyotik de bi tık hızlı ve farklı tepki almanız gerekirdi. Yakın zamanda deterjan değişimi, yumuşatıcı kullanımı. Yeni bir besin , baharat, yağ ya da marka değişimine gittiniz mi?

Yok hepsi rutin kullandığım şeyler. Keşke öyle bişey olmuş olsa da fark edip kullanımı durdursam bilinmezlik ortadan kalksa
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 11:20
Tahminimce antibiyotik kullanım süresinin sonuna geldiniz zaten, bitince döküntülerin bitmesi durumunda bakarsınız.

Geç tip reaksiyonlarda döküntü en son belirtilerdendir aslında, ilk reax. Bir tık farklı bundan dolayı da zaten antibiyotik ihtimali eleniyor.

Ama dediğim gibi anladığım kadarıyla 7. Gündesiniz antibiyotikte ve sürecin sonuma zaten gelmiş durumdasınız. Bakalım antibiyotik kesilmesi durumunda ne oluyor. Resimlerini çekip elimizde arşiv bulundurun mutlaka tarih tarih doktora gitmeniz gereken durumda göstermeniz ve anlatmanız kaolay olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir