Antibiyotik
402 görüntüleme
H
Hasret ..
14 Ocak 2026 01:39
14 aylık bebeğim dün gece ateşi çıktı sabah hemen doktora götürdüm ciğerlerinde birşey yok kulak boğaz temiz dedi ama eşim şehir dışında çalıştığı için antibiyotik istedi. Şuan dirençli ateş öksürük burun tıkanıklığı var ve sesi kısık. Eşim antibiyotiği verelim dedi verdim ama içim rahat etmedi. Doktor gerekli görmedi eşim istediği için verdi. Kullanmasam daha kötü olur diye ben rahat edemiyorum ikilemde kaldım. İnfex süspansiyon verdi doktorumuz

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
14 Ocak 2026 01:54
Hastalık izlemi kısmına notlarınızı alın. Şu an için virüs gibi duruyor. Antibiyotik mantıklı değil.
H
Hasret ..
14 Ocak 2026 02:04
Aldım hocam sadece ses kayıtlarını yükleyemedim. Dönüş yaptığınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Ö
Özlem Y.
14 Ocak 2026 02:09
Hocam 3 gün ateş ve burun akıntısı vardı doktora gittik, kan aldılar crp 50 mg çıktı çok yüksek dedi doktorumuz. Ve bazı değerler yüksek çıktı ben pek anlamadım ama hep enfuluvir,agumentin, iburaminzero, ateş için fitil ,ve burun spreyi yazdı ve serum taktılar hava verdiler. Enfuluvir 3. Gün şiddetli kusma yaptı, ilacı kestim hicbisey yemiyor sadece bol su içiyor kusma bitti ama ishal başladı günde 10 dan fazla su gibi sarı renkte. Ateş,burun tıkanıklığı yok sadece ishal var, ama bol bol su içiyor? Hastaneye gerek var mı acaba? enfuluvir dışında diğer İlaçlara devam ediyimmi?
M
Müzeyyen İ.
20 Ocak 2026 20:42
Hocam 6 aylık kız bebeğim var doğduktan 1 ay sonrasında idrarında kötü koku farkettim 1 kez çiş yapsa bile kaka yapmış gibi koku geliyordu doktora götürdük idrar kültüründe klebsiella üredi 10 gün antibiyotik kullandık tekrar kontrole gittiğimizde kültürde ise [E.coli](E.coli) üremesi çıktı kızımda 1 aylıktan beri kabızlık sorunu var anne sütü alıyor 8-9 günde uyaran ile yapıyor daha önceleri her gün yaptırmamızı istiyordu alışkanlık haline getirmişti yani düzenli kaka yapan bir bebek de değil E. Coli üremesi şaşırttı bizi ve tekrar antibiyotik kullandık bitince tekrar kültür alındı ve yine klebsiella pozitif geldi kendim hemşireyim ve artık ne yapacağımı şaşırdım lütfen mesajımı görün antibiyotiksiz ilerlemek mümkün mü ne yapmalıyız
Ş
Şeyma D. ..
22 Ocak 2026 02:15
Hocam 8 aylık erkek bebeğim bugün sabah birden ateşi 38.8 oldu bir haftadır kulağını ara ara tutuyordu ben diş diye düşünmüştüm şimdi ateş çıkınca tedirgin oldum doktora götürdüm kulak iltihabı dedi ve antibiyotik verdi ateş hala devam ediyor kontrol ediyorum iltihap neden olur yani dikkat ettim hep kulak olunca tedirgin oldum açıkçası
E
Elif ..
1 Şubat 2026 22:14
Hocam 6 aylık kız bebeğim var doğduktan 1 ay sonrasında idrarında kötü koku farkettim 1 kez çiş yapsa bile kaka yapmış gibi koku geliyordu doktora götürdük idrar kültüründe klebsiella üredi 10 gün antibiyotik kullandık tekrar kontrole gittiğimizde kültürde ise [E.coli](E.coli) üremesi çıktı kızımda 1 aylıktan beri kabızlık sorunu var anne sütü alıyor 8-9 günde uyaran ile yapıyor daha önceleri her gün yaptırmamızı istiyordu alışkanlık haline getirmişti yani düzenli kaka yapan bir bebek de değil E. Coli üremesi şaşırttı bizi ve tekrar antibiyotik kullandık bitince tekrar kültür alındı ve yine klebsiella pozitif geldi kendim hemşireyim ve artık ne yapacağımı şaşırdım lütfen mesajımı görün antibiyotiksiz ilerlemek mümkün mü ne yapmalıyız
V
Veysel Y.
7 Şubat 2026 00:11
Hocam merhaba benim çoçuğumda Rsv virüsü tanısı kondu beyaz kan değerlerinde 3000 kadar düşüş olduğu söyledi doktor bir gün hastanede yattık ve klamer adında antibiyotik verdi kullandık ama içimiz hiç rahat değil 10 geçmesine rağmen sabahları yoğun öksürük oluyor
G
Gülcan D. ..
7 Şubat 2026 01:52
Hocam merhaba benim çoçuğumda Rsv virüsü tanısı kondu beyaz kan değerlerinde 3000 kadar düşüş olduğu söyledi doktor bir gün hastanede yattık ve klamer adında antibiyotik verdi kullandık ama içimiz hiç rahat değil 10 geçmesine rağmen sabahları yoğun öksürük oluyor
L
Ladigar T.
8 Şubat 2026 00:52
Merhaba hocam kızıma grip tanısı konuldu antibiyotik yazamayız denildi ama öksürük ilacı yazdılar kullanıyorum ama çok fazla balgam oluştu ve öksürük iyice arttı izlediğimiz yol doğru mu acaba