Annenin Vitamin Kullanması
519 görüntüleme
A
Ayşe
2 Mayıs 2026 11:16
Yoğun bir halsizlik yaşıyorum.
Emziren anne olarak magnezyum, D vitamini kullanmamda bir mahsur var mı?
D vitaminini 2 aylık bebeğime her gün doktorun söylediği dozda veriyorum.
Emziren anne olarak magnezyum, D vitamini kullanmamda bir mahsur var mı?
D vitaminini 2 aylık bebeğime her gün doktorun söylediği dozda veriyorum.
M
Meliha T.
2 Mayıs 2026 11:17
Bir sakınca yok ama kan tahlili yaptırıp kullanmanız daha doğru olur
M
Merve K.
2 Mayıs 2026 11:30
Kullanabilirsiniz kullanın hatta. Gebelikte kullanılan vitaminler emzirme sürecinde de önerilir annelere. Demir de kullanın.

Afranur K.
2 Mayıs 2026 11:31
Hamileyken kullandığınız tüm vitaminleri kullanabilirsiniz, kadın doğum doktorum bana doğumdan sonra reçete etmişti hatta demiri günde 2 kez d vit, de düzenli kullandım 6 ay boyunca.
halsizlik vs. Olması normal, hamileyken vücudumuzdan besleniyorlardı ama şimdi de hem emzirmeden dolayı hem de bedenen yorulduğumuz için aynı desteklere ihtiyacımız var 🙏🏻
halsizlik vs. Olması normal, hamileyken vücudumuzdan besleniyorlardı ama şimdi de hem emzirmeden dolayı hem de bedenen yorulduğumuz için aynı desteklere ihtiyacımız var 🙏🏻
A
Ayşe
2 Mayıs 2026 14:03
Hamileyken kullandığınız tüm vitaminleri kullanabilirsiniz, kadın doğum doktorum bana doğumdan sonra reçete etmişti hatta demiri günde 2 kez d vit, de düzenli kullandım 6 ay boyunca.
son zamanlarda yeni başladım demire.
Ferritin değerim 14.
Günde 2 kez kullanımda kabızlık yaptı mı acaba

Afranur K.
2 Mayıs 2026 14:21
Hamileliğin son haftasında karaciğer enzimlerim yükseldiği için takviyeleri kesmiştik,
Ferritin değerim 14.
Ferritin değerim 14.
Bol bol yeşillik kahvaltıda bile marul yiyordum,
3.5-4 litre su içiyorum,
Bunlar sayesinde şu an yaşamıyorum. Demiri de bu dönemde hala 2 tane kullanıyordum.
Eğer demire bağımlı kabızlık çok yaşıyorsanız, solgar ya da nbt life gibi markaların demirini denemenizi öneririm, daha yavaş çıkartıyor demir değerini ama kabızık yapmıyorlarx
A
Ayşe
3 Mayıs 2026 01:27
Teşekkürler geri dönüşleriniz için 💐 @Afranur Keskin @Merve Köker @Meliha Taşdemir

Duygu B. B.
3 Haziran 2026 11:26
Emzirme döneminde b12, D vitamini, dha içeren bir omega 3, demir ilacı, multivitamin kullanıyorum ben. Haftada 2 veya 3 gün de magnezyum kullanıyorum hamilelik döneminden kalan. Bir de bebeğimin süt alerjisi olduğu için süt ürünleri tüketemediğimden kalsiyumu dışarıdan alıyorum. Doktorum sadece demir ilacını önermişti ama 1 ay sonra müthiş bir depresyona girdim. Gittiğim başka bir doktor tamamen D vitamini ve takviye eksikliğinden olduğunu söyledi. Bunları başladık. İki haftadır falan düzgün kullanmaya çalışıyorum, daha iyi hissediyorum. Bir de dinlenmen lazım aşkım fiziksel olarak bebeğini güvendiğin birine emanet et ve kesintisiz uyumaya çalış. Emerek besliyorsan uyan, emzir, tekrar uyu, bırak onlar uğraşsın gazıyla falan.
A
Ayşe
4 Haziran 2026 21:54
Emzirme döneminde b12, D vitamini, dha içeren bir omega 3, demir ilacı, multivitamin kullanıyorum ben. Haftada 2 veya 3 gün de magnezyum kullanıyorum hamilelik döneminden kalan. Bir de bebeğimin süt alerjisi olduğu için süt ürünleri tüketemediğimden kalsiyumu dışarıdan alıyorum. Doktorum sadece demir ilacını önermişti ama 1 ay sonra müthiş bir depresyona girdim. Gittiğim başka bir doktor tamamen D vitamini ve takviye eksikliğinden olduğunu söyledi. Bunları başladık. İki haftadır falan düzgün kullanmaya çalışıyorum, daha iyi hissediyorum. Bir de dinlenmen lazım aşkım fiziksel olarak bebeğini güvendiğin birine emanet et ve kesintisiz uyumaya çalış. Emerek besliyorsan uyan, emzir, tekrar uyu, bırak onlar uğraşsın gazıyla falan.

Duygu B. B.
4 Haziran 2026 22:10
Evet haklısın takviyeleri ben de bırakmıştım, mesajınla tekrar başladım teşekkür ediyorum 💐 Bebeğinde süt alerjisi olduğunu nasıl anladınız, belirtileri nelerdi?
A
Ayşe
4 Haziran 2026 22:25
Anlamadık :) Yani şöyle ki yüzünde yenidoğan akneleri vardı, kaşlarında kulaklarında seboreik dermatit vardı, yanaklarında egzama vardı ama çocuk doktorları geçecek bunlar kafaya takma dedi. egzama ve kızarıklıklar geçmek yerine boynuna, sırtına, göğsüne yayıldı. 1. ayın sonunda kanlı mukuslu ishal başladı. direk hastaneye götürdük. Bir sürü tahlil yapıldı. Doktor başta çok ihtimal vermedi ama deneme yanılma yöntemi yapalım süt ürünlerini kes dedi.2 hafta kestim, rahatladı. Sonra tekrar 3 günlüğüne diyeti açalım süt ürünleri tüket dedi. Zaten 3. günde artık bebeği durduramaz olduk. O gün tekrar kestim ve 1 aydır diyeti uygulamaya çalışıyoruz.

Duygu B. B.
4 Haziran 2026 22:27
Rahatlamasına çok sevindim, Allah şifalar versin tüm bebişlere. Benimki de 3 ay 1 haftalık oldu hala yoğun bir gaz problemi yaşıyor. Kıvranarak emiyor, özellikle sabahları ağlayarak tuvaletini yapıyor. Süt alerjisi mi var diye düşünüyorum.
A
Ayşe
5 Haziran 2026 08:25
Yani çoğu bebekte bağırsak sistemi gelişmediği için bu tür sorunlar oluyormuş ama kanlı kaka eğer başka bir sorun yoksa büyük ihtimalle alerji nedeniymiş. Belki süt alerjisi değil de bağırsak hassasiyeti var ya da laktoz intoleransı gibi bir şey. Sizde varsa onda da olma ihtimali var.

Duygu B. B.
5 Haziran 2026 09:09
Başka bir doktora tekrar danışacağım Teşekkür ediyorum 💐
A
Ayşe
6 Haziran 2026 12:14
İnşaAllah, size de kolaylıklar diliyorum
Yükleniyor...