Anneler İçin Demir İlacı
163 görüntüleme
N
Nil B.
31 Ocak 2026 01:00
Ferritin değerim 1,7 çıktı ,doktorum damardan vermek istemiyormuş… devletin yazdığı demir ilaçları midemde ağrı yaptığı için içemiyorum. sideferi çok duydum acaba yükseltir mi demirimi? başka önerebileceğiniz iyi bir takviye var mı teşekkür ederim
N
Nilay D.
31 Ocak 2026 01:03
Tahinin üstüne limon sıkıp yemek aşırı derecede demiri yükselttiği duydum. Sizde bir araştırın isterseniz
N
Nil B.
31 Ocak 2026 01:12
Tahinin üstüne limon sıkıp yemek aşırı derecede demiri yükselttiği duydum. Sizde bir araştırın isterseniz

Buşra E. Ç. ..
31 Ocak 2026 01:14
Ocean demir hapı çok iyi tavsiye ederim ama mutlaka portakal suyu ile için

Afranur K.
31 Ocak 2026 01:26
Ben de düzenli olarak solgar kullanıyorum, gebelik öncesi-sonrası hem bağırsak sistemini de bozmuyor. Denemenizi öneririm.
Bir de sadece demir odaklı bakmayın; D vit. (D2k3 formu) , kompleks b vit. , mg Ve c vit. De desteklemeniz süreci yönetmenizi sağlar.
Son öneri, demir ilacını sabah aç karnına için, ortalama 1 saat kadar kahvaltı etmeyin. Kahvaltınızda da süt/peynir tüketmeyin günün daha ileri saatlerinde tüketim.
Ya da akşam yatmadan önce aç karnına için. ( burada yatmadan 2 saat önce artık bir şeyler tüketmeyin bıraktığınızı varsayıyorum)
Bir de sadece demir odaklı bakmayın; D vit. (D2k3 formu) , kompleks b vit. , mg Ve c vit. De desteklemeniz süreci yönetmenizi sağlar.
Son öneri, demir ilacını sabah aç karnına için, ortalama 1 saat kadar kahvaltı etmeyin. Kahvaltınızda da süt/peynir tüketmeyin günün daha ileri saatlerinde tüketim.
Ya da akşam yatmadan önce aç karnına için. ( burada yatmadan 2 saat önce artık bir şeyler tüketmeyin bıraktığınızı varsayıyorum)
S
Selin E.
31 Ocak 2026 02:40
Bestiron kapsül bende yan etki yapmadı çok memnun kaldım
R
Rabia Ş. ..
31 Ocak 2026 05:46
Bu denli düşük bir değeri beslenme ile düzeltmek zor olur. Son yapılan çalışmalar demir takviyesini bir gün alıp bir gün almamayı da öneriyor. Yanına laktoferrin ve probiyotik ekleyebilirseniz bağırsaktan emilimi artacaktır.c vitamini de emilimi arttırır.
D
Dilan H.
31 Ocak 2026 07:44
Decavit kullanın

Afranur K.
31 Ocak 2026 08:20
Bu arada reçeteli aldığınız devletin demir ilaçları düzenli kullanımda buradaki bir çok takviyeden daha hızı yüksekmesini sağlar. Mide koruyucu destekli tüketmeyi denediniz mi?
Kısa sürede hızlı yükseliş sağlar, 1.7 yi topladıktan sonra da özel demir ilaçlarına geçiş yapabilirsiniz bence.
Ben doğum yaptıktan sonra doktorum özellikle uyarmıştı, lohusallık döneminde demir depoların hızlıca boşalacak, ben sabah-akşam çift doz aldım ilk 2 ay, şu an sadece sabahları 1 doz alıyorum. Bazen de gün aşırı kullanım sağlıyorum.
Kısa sürede hızlı yükseliş sağlar, 1.7 yi topladıktan sonra da özel demir ilaçlarına geçiş yapabilirsiniz bence.
Ben doğum yaptıktan sonra doktorum özellikle uyarmıştı, lohusallık döneminde demir depoların hızlıca boşalacak, ben sabah-akşam çift doz aldım ilk 2 ay, şu an sadece sabahları 1 doz alıyorum. Bazen de gün aşırı kullanım sağlıyorum.
N
Nil B.
31 Ocak 2026 08:30
Ocean demir hapı çok iyi tavsiye ederim ama mutlaka portakal suyu ile için
B
Büşbüş
31 Ocak 2026 08:48
Solgar öneririm