Anne Uyku Duzeni
236 görüntüleme
S
Sema
31 Temmuz 2026 08:24
Bebegim 3 aylık. Bebek uyusa bile geceleri uyuyamıyorum. Ilk uyandıktan sonra surekli uyanık kalıyorum sizdede oluyor mu. Ona göre ayarlamaktan uyku düzenim şaştı. Bazen 1 hafta gunluk 3 4 saat uyku ile idare ediyorum

Mine Ş.
31 Temmuz 2026 08:54
Bebeğinizin kilo alımı gelişimi iyiyse kendi uyanmadığı sürece beklemeyin o sizi uyandıracaktır acıkınca
D
Duygu A.
Premium Üye
31 Temmuz 2026 08:59
Mine hanıma katılıyorum sanırım ilk bir aydan sonra alarm kullanmayı bıraktım yani Osman hocanın dediği ileri saatlere kurdum ama zaten oğlum daha erken kalktı. Muhtemelen bir çeşit kaygıdan dolayı uyanık kalıyorsunuz. Ben yapamadım ama gündüz uyku uyuma sansiniz varsa asla kaçırmayın. İş yapcaz diye psikolojinizi bozmaya değmez. Ama bu donemmler geçici neyseki ben 4. aydan sonra daha fazla uyumaya başlamıştim tabii oğlum da ve yavaş yavaş bir denge buldugumuzu hatırlıyorum.
Umarım siz de hızlıca bulursunuz
Umarım siz de hızlıca bulursunuz

Duygu B. B.
31 Temmuz 2026 09:10
Yani bu bende de vardı, aslında hâlâ var ama daha az. Bu durum çok iyi bir şey değil bence şuna sebep oluyor: Ben bebeğim ilk gece uykusuna yattıktan 5-6 saat sonra 1 kez gece beslenmesi yapıyorum. Emmesi daha uzun oluyor, prolaktin o saatlerde yüksek diye. Sağım yapmak yerine bebeği besliyorum yani. Sonra da 2. beslenmeden 4 saat sonra genelde kendisi uyanıyor artık. Saat de genelde 8 9 olmuş oluyor. İlk uykuya geçtiğinde 2 3 saat uyuyamıyorum. Kalan 2 3 saatte de dinlenmeden uyanıyorum ve çok zor uyanıyorum. Emzirirken bebeği düşürecek gibi oluyordum. Şöyle bir çözüm buldum. Demir, b12, d vitamini, omega3 günlük almaya çalışıyorum. Magnezyum alıyorum gün aşırı. Bir tane gündüz uykusu yapmaya çalışıyorum 15 20 dk bile olsa, kızım da daha uzun uyuyor yanında uyuyunca. Bir de gece yanıma yatarken dikkatimi dağıtan bir şey almıyorum. Telefon falan yok anlayacağınız. Son 1 aydır daha kolay uykuya dalıyorum. Hâlâ bazen zor ama eskisine göre daha iyi. Bence takviyeleri bir düşünün ve mümkünse 1 uyku yapmaya çalışın gündüz. Çok fazla yoruluyoruz, hem fiziken hem mental olarak ve uykuya dalmamız da zorlaşıyor. Kendinizi ara ara dinlendirmeniz lazım. Merak etmeyin zamanla her şey daha güzel olacak.
A
Almıla A.
31 Temmuz 2026 09:56
Sizi uyanık bırakan şey nedir? Bebeğiniz uyuyorsa uyuyun, eğer anne sütü alıyorsa sizin ekstra dinlenmeye ihtiyacınız var vucüdun süt üretmesi için. Bebiş sağlıklıysa ve sorun yoksa beklemeyin
S
Sema
31 Temmuz 2026 10:34
Yok ben beklemiyorum zaten ama uyanıp hemende uyuyamıyorum aynı şeyi baskalarida yaşıyor mu diye merak ettim. Bazen 3 saat civarı yatiyorum ama uyku yok varsada dalamıyorum
Yükleniyor...