Anne Sütünden Yoğurt

102 görüntüleme
Nazife .

Nazife ..

31 Temmuz 2025 20:12
Merhabalar bebeğime sütle yoğurt yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim mayalamak için ne kullanmam gerekiyor süreci normal yoğurt yapımı gibi mi yaptıysanız yardımcı olabilir misiniz
G

Gizem B. ..

31 Temmuz 2025 21:14
Merhaba inek sütünü bir taşım kaynatıp daha sonrasında ılımaya bırakıyorsunuz serçe parmağınızı süte sokup 10 a kadar sayabiliyorsanız yeterince ılımış demektir. Daha sonrasında eğer önceden yapılmış bir ev yoğurdu varsa ondan koyabilirsiniz yoksa da yoğurt mayası marketlerde de satılıyor. Kaynattığınız sütün miktarına göre maya ekliyorsunuz koyduğunuz kabın ağzı açık şekilde sarıyorsunuz 8 saat bekliyorsunuz. 8 saatin sonunda buzdolabına yine ağzı açık şekilde koyup 6 saatte buzdolabında bekliyor daha sonrasında yoğurdunuz olmuş oluyor zaten koyduğunuz kabın kapağını kapatıp buzdolabında saklıyorsunuz. Ben bu şekilde yapıyorum
A

Asena A.

1 Ağustos 2025 14:25
Merhaba ben açık inek sütü ile değil marketlerde cam şişelenmiş günlük sütler ile yapıyorum. Maya için 4 lü küçük activia yoğurtları kullanıyorum. Yarım şişe sütü kaynatıp ılıyınca bir kepçesini alıyorum 1 küçük yoğurdu seyreltip tenceredeki süte koyuyorum. Sonra kavanozluyor kapağını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında üstünü havlu kalın örtü vs örtüyorum ertesi gün yediriyorum. Bundan küçük kavanozlarla 4 adet civarı çıkıyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir