Anne Sütünden Mamaya
131 görüntüleme
M
Müzeyyen İ.
3 Aralık 2025 12:05
Bebeğim 3.5 aylık anne sütü alıyordu mamaya geçtik meme reddi var diye ama bebeğim ama kabul etmiyor bir çok mamayı denedimbu durmunualayan yardımcı olabilecekmılan var mı
A
Asude
3 Aralık 2025 12:28
Benim bebeğim de aynıydı ne yaptıysam meme almadı,mama vermek istedim hiç bir markayı almadı. Çözümü sağım yaparak biberon ile vermekte buldum. Sağarak besleme çok zor ve özveri istiyor. Çok şükür 9 aydır sütümü sağımla veriyorum. Deneyebilirsiniz 💕
Ş
Şeyma
3 Aralık 2025 17:13
@Asude sütünüzü nasıl yetiriyorsunuz benim bebeğim de 2,5 aylık ben de sağarak veriyorum ama yeterli değil azaldı maalesef mama takviyesi yapıyorum.
A
Asude
3 Aralık 2025 17:20
3-4 saatte bir mutlaka sağım yaptım, geceleri de kalktım sağdım. Sağım yapıp memeyi tam boşaltınca süt üretimim de arttı. Bol bol su içtim, beslenmeme çok dikkat ettim diyemem ama suyu ihmal etmedim. Bebeğiniz hali hazırda mama alıyorsa verin bence kendinizi de yıpratmayın, benim bebeğim de keşke alsaydı. Hangi markayı denediysem olmadı, ben mecbur bu sisteme geçtim. Ne güzel mamasını da yesin. 💕
Ş
Şeyma
3 Aralık 2025 21:01
@Asude yani benim sağım yaptığımda tamamıyla boşalmıyor sanki özellikle yan taraflar hala şiş geliyor bana. Çok yıprandım gerçekten. Anne sütünü kaybetmesini de istemiyorum en azından 6 ay ama o kadar dayanacak gibi durmuyor. Ben de bebeğimden fırsat kaldıkça sağmaya çalışıyorum ama olacak gibi görünmüyor :(
S
Seda N. A. ..
3 Aralık 2025 21:07
Bende 2 aydir meme reddi yasiyirum 2 aydir sagim yaparak bebegimi besledim suan 4 aylik oldu ve sutum son 1 hafyadir neredeyse bitti o kadar azaldi ki ne yapsam ise yaramadi4. Ay atagi ile birlesince dinlenemedimde cok strrs yaptum azaliyor diye ve 3 gundur neredeyse yari yariya sutum azaldi kesilmesinden korkmaya basladim mama karsiti degilim ama dokunsalar aglayacagim emmedigi ve sutum azaldigi icin
Ş
Şeyma
3 Aralık 2025 21:24
@Seda Nur Altıntaş çok iyi anlıyorum sizi. Ben ağlıyorum direkt yani. Çocuğuma kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum. Ama emmiyor doğduğundan beri ben de 2 aydır çok çabaladım çok yıprandım. Mahrum kalmasını da istemiyorum anne sütünden. Çok üzgünüm ben de. Bu üzüntü stres de azaltıyor muhtemelen. Ben de mama karşıtı değilim ama varken neden buna gerek kalması gereksindi ki. Ama yapacak da bir şey yok artık sanırım. Gittiği yere götürebildiğimiz yere kadar sanırım
M
Müzeyyen İ.
3 Aralık 2025 21:34
@Seda Nur Altıntaş bede aynı durumdayım bebeğime bakıp bakıp ağlıyorum sanki suçluymuşum gibi ama bu şekilde yaparak onlara dahada zarar veriyoruz çünkü bizdeki sinir stresi hissediyorlar mama vereceğiz sonuçta zararlı bir şey değil ki