Anne Sütü Yeterliligi Konusu
188 görüntüleme
D
Derya ..
4 Temmuz 2026 14:50
Anne sütünün yetip yetmediğini anlamak için gözlemlenmemesi gereken idrarli bez sayısından kasıt yam olarak nedir?
Mesela 3 bez ise bu 3 tane dolu dolu bez mi yoksa bebegin her idrar yapısı 1 bez mi sayılıyor
Mesela 3 bez ise bu 3 tane dolu dolu bez mi yoksa bebegin her idrar yapısı 1 bez mi sayılıyor
E
Elif A.
4 Temmuz 2026 15:24
Bebeğiniz ne kadarlık ona göre cevap değişir yenidoğam bir bebek zaten en fazla 30 60ml emer göreceğiniz bezde o kadar olur dolu dolu bir bez değil yani siz yöntemler vermesi açısından bir beze 30 ml su dökün elinizle bi tartın sonra 30ml daha dökün yine tartın göreceğiniz bez doluluğu en fazla böyle olur zamanlarda alışırsınız zaten dolu bez mantığına hiç bez çıkışı olmayışı biraz alarm bir durum ama havalar çok sıcak buna dikkat edin
D
Derya ..
4 Temmuz 2026 15:25
Bebeğiniz ne kadarlık ona göre cevap değişir yenidoğam bir bebek zaten en fazla 30 60ml emer göreceğiniz bezde o kadar olur dolu dolu bir bez değil yani siz yöntemler vermesi açısından bir beze 30 ml su dökün elinizle bi tartın sonra 30ml daha dökün yine tartın göreceğiniz bez doluluğu en fazla böyle olur zamanlarda alışırsınız zaten dolu bez mantığına hiç bez çıkışı olmayışı biraz alarm bir durum ama havalar çok sıcak buna dikkat edin
E
Elif A.
4 Temmuz 2026 15:30
50 günlük
D
Derya ..
4 Temmuz 2026 15:32
Kılo alımı iyiyse memeden mutlu ayrılıyorsa hemen ağlayıp uyanmıyorsa sütünüz yetiyordur merak etmeyin bezde dediğim gibi çok aşırı dolu bir bez görmezsiniz hanı elinizle tarttığınızda dolu gelir ama çok ağır hissettirmez çok evham yapıyorsanız mutfak tartısıyla tartın derim ama takılmayın bence diğer dediklerim iyiyse idrarda yeterlidir ki yaz ayındayız biraz daha az çıkabilir idrara sadece turuncu idrar görmeyin yeter

Yeter A.
4 Temmuz 2026 17:23
Yanı bı doktor kontrolu yapın derım .bakalım doktor ne dıyor bende süt yatıyor yetmiyor konusunda çişli bez konusunda yanı az yapardı ben tamam duyorudm ama kontrole götürdüm saglık ocagıba kalsa kılosu hep cok dediler ama doktor ayına göre az almış toparlanması için mama önerdi .önce emzırme sorna mama ve toparlandı oyle asurı kılolu segıl ama zayıfta degıl ortada yanı kılosu .bıde ılk 3 ay en hızlı kılo alımı olan süreç zaten sornafqn az alıyorlar . Siz bılırsınuz tabı yınede .

Sema G.
4 Temmuz 2026 18:38
Yanı bı doktor kontrolu yapın derım .bakalım doktor ne dıyor bende süt yatıyor yetmiyor konusunda çişli bez konusunda yanı az yapardı ben tamam duyorudm ama kontrole götürdüm saglık ocagıba kalsa kılosu hep cok dediler ama doktor ayına göre az almış toparlanması için mama önerdi .önce emzırme sorna mama ve toparlandı oyle asurı kılolu segıl ama zayıfta degıl ortada yanı kılosu .bıde ılk 3 ay en hızlı kılo alımı olan süreç zaten sornafqn az alıyorlar . Siz bılırsınuz tabı yınede .

Sema G.
5 Temmuz 2026 00:45
Benım bebegım 3.040 kılo olarak dogdu. Bır hafta sınra 2800 düşmüştü yanı bu hafta kılo düşmesi normal ama bır ay sonunda 3400 kılodaydı 500 grm almıştı. Genelde bır ay 1 kılo daha fazla alan bebekler var hadı en az 800 olsun demişti doktor. Mama vermeye başlayınca 2 haftada bı bucuk kılo almıstı. Baya fark etti. Benım bebegım ağlıyorduda ben gaz sanmıştım. Açlıktan ağlıyormuş meğersem . Zaten sonradan az alıyorlar kı ben zayıfım oyle oldu suan 10 aylık 9 aykı kılosu 9.bucuktu. ama ıyıkı mama verdım dıyurm cünkü ılk aylar hızlı alıyorlar sonra Zaten yavaşlıyor. Yanı mama almasına rağmen tombık degıl .mama alan çocuklar kılolu olur dıyorlqr ya o tamamen genetik odlıgunu düşünüyorum. Yanı mama vermeseydim ne kıloda olurdu bılmıyurm .siz içiniz rahat degısle ya farklı ordakı doktorların genelı normal dıyotda bılmıyurm belkıde normaldir kılosu ama içiniz rahat ddgeıkse alır veırıdm neticede anne iç güdüsü kadar sogru bısey yoktur dıye düşünüyorum.

Yeter A.
5 Temmuz 2026 01:02
Benm bebeğimde 4.5 aylık 6450 gr ve kendi yaşıtları aynı ayda olanlar hep daha fazla kilpsu cevremde tanıdıgım ne kadar takmayaym her bebeğim gelişimi farklı desemde illa ki takıyorm annelik işte:) ben emziyorum sadece ve doyduğuna eminim çünki doymada ağlar huzursuz olur sürekli ama emmeden sonra keyfi ywrinde olur ağlamz oymar öyle . Eğer doymadığını düşünseydm tabiki mama verirdm. Bide bu konuda cok haklısınız kiloşu bebek yani tombul bebek geneğe bakıyor bencede . Çünki bazı bebeklerde ne kadar verirsen ver tombik olmazlar bizimkiler gibi🥰 ama sağlıklı olsnlarda geresi bişey olmaz allahın izniyle .
Yükleniyor...