Anne Sütü ve Mama

497 görüntüleme
N

N. Y.

Premium Üye
21 Haziran 2026 13:30
Bebeğim 5 aylık bu zaman kadar problem yaşamadık çok iyi kilo aldı anne sütü kullandık sadece süt yaradı ama 2 haftadır hem huzursuzluk var hem günlük ıslak bez sayısı geceyle beraber 4 e düştü kakasını 2 günde bir ya da 1 günde bir yapıyor göğüslerimde eskisi gibi süt dolmuyor emerken 1 dk da bir 2 dk da bir sürekli bırakıp kalkıyor hastaneyede yeni gittik kan tahlili ultrasyon röntgen vs çekikdi bir problem çıkmadı anne sütü yetmiyor olabilirmi mama takviyesi başlamalımıyım zaten 1 aya ek gıdaya başkayacağız sadece 1 aylık mama takviyesi başlasammı yorumlarınızı bekliyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Haziran 2026 13:31
Bebeğin Beslenmesi ve Gelişimi

Bebeğin 5 aylık olduğu ve şimdiye kadar anne sütü ile beslendiği, iyi kilo aldığı belirtilmiş. Ancak son 2 haftadır huzursuzluk, günlük ıslak bez sayısının azalması (4'e düşmesi), kakanın 2 günde bir ya da 1 günde bir yapılması gibi sorunlar yaşandığı ifade edilmiş.

Anne Sütü Yetersizliği Belirtileri

Bu belirtiler, anne sütünün yetersiz olabileceğine işaret edebilir. Özellikle:
Göğüslerin eskisi gibi süt dolmaması
Bebeğin emerken sık sık bırakıp kalkması
Islak bez sayısının azalması
Kakanın seyrek yapılması

Mama Takviyesi

Kan tahlili, ultrason, röntgen gibi tetkikler yapıldıktan sonra herhangi bir problem bulunamadığı için, anne sütü yetersizliği durumunda mama takviyesi düşünülebilir.

Öneriler

1. Emzirmeyi sıklaştırma: Bebeği daha sık emzirmek, süt üretimini artırmaya yardımcı olabilir.
2. Süt artırıcı yöntemler: Sıvı tüketimini artırmak, dinlenmek, stresi azaltmak gibi yöntemler süt üretimini destekleyebilir.
3. Mama takviyesi: 1 aylık mama takviyesi başlamak, bebeğin beslenmesine yardımcı olabilir. Ancak doktor veya bir uzamanın tavsiyesi ile başlamak en doğrusu olacaktır.
4. Ek gıdaya hazırlık: 1 aya ek gıdaya başlanacağı için, bebeğin sindirim sistemi ve beslenme alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalıdır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif A.

21 Haziran 2026 15:05
Bence başlamayın daha sık emzirin süt miktarını arttıran makineniz varsa küme sağım yapın bebeğiniz uyurken sütünüz arttacaktır boş yere biberon mama kullanıp riske girmeyin sonra meme reddi olursa daha zor her şey
Y

Yulia I.

Premium Üye
21 Haziran 2026 15:47
Bende mamaya karşıydım ama sütüm yetmeyince verdim simdi hem emiziriyorum hem mama veriyorum

her bebek farklı

bebeğin doyması sağlığı her şeyden önemli
N

N. Y.

Premium Üye
21 Haziran 2026 15:49
Yulia Ivanova
Bende mamaya karşıydım ama sütüm yetmeyince verdim simdi hem emiziriyorum hem mama veriyorum

her bebek farklı

bebeğin doyması sağlığı her şeyden önemli
Bu zamana kadar bir yere gitmem gerekirken de süt sağıp biberonla verdik mama da da aynı şekilde ilerlermi sizce red olmadan
Y

Yulia I.

Premium Üye
21 Haziran 2026 16:34
ozaman neden kendine dert ediyorsun rahat ol ben emzirdikten bir saat sonra 60 mama veriyorum deneye deneye ögreniyoruz 🙂
N

N. Y.

Premium Üye
21 Haziran 2026 16:54
Yulia Ivanova
ozaman neden kendine dert ediyorsun rahat ol ben emzirdikten bir saat sonra 60 mama veriyorum deneye deneye ögreniyoruz 🙂
Teşekkür ederim yorumunuz için😇
N

Nilay

Premium Üye
22 Haziran 2026 00:18
1 ay sonra sadece tadıma başlayacaksınız doyacak kadar yemeyecek ki. Memeleriniz de duruma adapte olmuştur artık şiş şiş olmaz zaten ilk zamanki gibi ve bebeğiniz de eskiye nazaran daha hızlı emiyor olabilir. Bez sayısını azaltan şeylerden biri de sıcaklık ortam çok sıcaksa terle de sıvı kaybettikleri için bez sayısı azalabiliyormuş. Bence doktorunuz yönlendirmeden başlamayın bir de kucağınızda sıcaklıyorsa da emmek istemiyor olabilir. Bazen benim bebem de emmek istemiyor yatakta yanıma yatırıp sadece mememi açıyorum o zaman emiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir