Anne Sütü Sarılığı
88 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
24 Mart 2026 13:51
47 günlük bebeğimde anne sütü sarılığı devam ediyor. Bu durumu yaşayan var mı? Bunun için her iki saatte bir kaldırıp emzirmeli miyim? Yoksa kendi acıkmasını ve uyanmasını mı beklemeliyim. Bu durum 3 aya kadar geçer deniliyor geçer değil mi
M
Melike Ş.
Premium Üye
24 Mart 2026 14:10
Benim bebeğim sezeryan alındı 38+4 te planlı sezeryanda ilk doğduğu günler hep uyku halimdeydi hafif sarılık gibiydi değerler hep sınırda çıktı ama çok sık emzirdim 40 günlüğü geçtikten sonra bile sık emzirmeyi bırakmadım herkes mama ver dedi ama sütüm çok fazlaydı mamaya hiç gerek yoktu geceleri saate bir emzirdim gündüzleri 40 dakkada bir sarılık olmaktan öyle kurtuldu hiç mama yemeden sütü yeten insanlara bile kolaya kaçılsın diye mama verilmesi söyleniyor anne sütünden daha mucizevi bir şey yok bence sık sık emzirin geçecek olsa bile zaten ek gıdaya başladıktan sonra süt azalıyor bebeğe yetmiyor hemde ne kadar sık emzşrmek o kadar süt çoğalması demektir
A
Ayşe H. B.
24 Mart 2026 14:30
Benim de aynıydı sezeryanla alındı süt yetmiyor dediler mama verdim birkaç gün sonra bıraktım mamayı. Şimdi bu sarılık olunca kafam karıştı.
T
Tuba N.
24 Mart 2026 14:49
Benim bebeğimde de vardı anne sütü sarılığı 2 saatte bir emzirdim 3 aya geldiğinde geçmişti değerler düşmüştü 3-4 ayı bulabiliyor ama sık sık emzir anne sütün yetiyor ise mama ya hiç gerek yok bebeğinin vücudu sütü sindirmeye alışacak.

Latife K.
25 Mart 2026 00:38
Benim bebeğimin 3.5 aya kadar devam etti sarılığı sonra geçti. Çok yüksek seviyeye çıkmadık hiç 8 in üzerine çıkmamıştık ama 3.5 ayda anca bitti. Ben yükselmediği için 2 saate bir kalkıp emzirmedim. Ne zaman acıktıysa o zaman emzirdim
S
Sevda E.
25 Mart 2026 23:17
Bende sadece emziriyorum anne sütü sarılığı oldu be 3. Aydan sonra geçti sık sık emzirdim maalesef o uyusada kaldırıyordum 2 saatte 1 besledim hep
Yükleniyor...