Anne Sütü Emerken Mama Verilmeli mi?
200 görüntüleme
F
Fatma N. D. ..
1 Temmuz 2025 16:56
Bebeğim 28 günlük, ilk haftamizda sarılık problemi yaşadığımız için doktor anne sütü verdikten sonra mama da verin demişti , bu şekilde besledim. Şu an sarılık sorunu kalktı mamayı bırakayım mı yoksa bu şekilde devam etmeli miyim?
Ş
Şerife P. ..
1 Temmuz 2025 16:58
Eğer sütünüz yetiryorsa kesin.bende sizin gibi yaptım sütünüzün yetmediği zaman mamayla beslenmesine destek olun.
F
Fatma N. D. ..
1 Temmuz 2025 16:59
Teşekkür ederim tavsiyenizi dikkate alacağım.Sütüm yetmezse ağlar sanırım aciktigi için değil mi tecrübem yok bu konuda o nedenle bilemiyorum

Elifnur Ö.
1 Temmuz 2025 17:19
Ağlamasından anlamayabilirsiniz Şerife hanım bebekler pek çok sebepten ağlıyor. Sütünüzün yetmediğini anlamanın yolu çişli bez sayısını takip etmekten geçiyor. Günde 5 kere çişli bez değiştiriyorsanız yetiyordur diyor doktorlar. Birde bazı şeylere dikkat edebilirsiniz, bebeğiniz memeden ayrıldığında huzurluysa, elleri açık ve rahatsa. Birde aylık kilo alımı iyiyse sütünüz yetiyorduur
F
Fatma N. D. ..
1 Temmuz 2025 17:24
Anladım elifnur hanım teşekkür ederim.Evet bu tüm dedikleriniz oluyor 5 den fazla cişli bez çıkıyor, memeden ayrıldığında huzurlu oluyor, kilo alımı da iyi

Elifnur Ö.
2 Temmuz 2025 09:00
Şerife yazmışım kusura bakmayın. Bir sorun yok o zaman sağlıkla büyütün☺️
İ
İlayda N. ..
2 Temmuz 2025 09:20
Bebekler aç olsa da ağlamayabiliyor sütünden doyup doymadığını çişinden anlayabilirsin
Ç
Çağla G. K. ..
2 Temmuz 2025 16:58
Sütün yetiyorsa bence verme mama yedikçe seni emmeside azalır Buda sütünü etkiler sağım yapabilirsin sütünün miktarını öğrenebilirsin emzirmek kadar rahatlık yok çünkü

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
3 Temmuz 2025 18:38
Bebeğinizin doğum kilosuna göre hesaplama yapın şu anki kilosunu ve her şey yolundaysa mamayı bırakıp sadece anne sütü ile devam edebilirsiniz.
M
Melek Ö.
4 Temmuz 2025 14:32
Bende emziriyorum aynı zamanda doymadığını hissettiğim için mama da veriyorum gün içerisinde mutlaka bi 120 cc mama içiyor toplamda emzirmemin dışında. Etraftakiler mama vermemi yanlış buluyor kötü bir şey yapıyormuşum hissine kapılıyorum mama vererek ama doymuyor ağlıyor ne yapabilirim