Anne Sütü Alan Bebeğe Gece Mama Vermeli mi?

140 görüntüleme
M

Mehtap A. ..

15 Temmuz 2025 20:02
Oğlum 3.5 aylık, kilosu ve günlük bez sayısı ideal. 2. Ayım itibari ile işe geri döndüm ve gün içerisinde sütümü sağıp ertesi gün tüketilmesi üzere dolaba koyuyorum. Sol göğsüm sağ göğsümden küçük kaldı ve daha az süt veriyor. Sağdığım süt ertesi güne yetmez oldu. Geceleri uyurken bebeğim sık uyanıyor ve hep sağ göğsümü emiyor, solu pek kabul etmiyor. Gece uyku arasında bebeğime bir ya da iki kere mama vermek hem uyku bölünmesini azaltmak hem de gün içinde sütün yeterliliği için mantıklı olur mu ?
H

Hülya G. ..

15 Temmuz 2025 20:27
Bende de aynı durum olmuştu ilk aylarda. Sağ göğsümu pek almazdı süt daha az olurdu bu yüzden onda. Ama ben ısrarla teklif etmeye devam ettim. İki göğüs aslında aynı anda çalışır bu yüzden mesela sağ göğsünüzu gece emzirirken solu da sagabilirsiniz aynı anda. Zamanla artacaktır. Kesilmedigi sürece sağılarak sütünüz artacaktır. Eğer gelişiminde sorun yasamiyorsaniz hemen mama vermektense bu şekilde sütünüzü artırmayı ve bebeğinizin aynı şekilde diğer memeden de tatmin olmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben bu şekilde ilerledim ve zamanla duzeldi. Tabi ki tercih sizin umarım düzelir sizinde yakın zamanda 🙏
H

Hülya G. ..

15 Temmuz 2025 20:30
Ha bir de sık uyanmasının sebebi açlik olmayabilir. Bizim 3 aylıktan itibaren diş çıkarma dönemi başlamıştı. Eğer sizin de diş sancıları başladıysa rahatlamak için ekmek istiyordur
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

15 Temmuz 2025 20:34
İkinci haftamızda anne sütüne ilave günde 4 kez 60 cc mama başladık birini gece yatma öncesi veriyoruz bebeğimiz 8 haftalık gece acıkmalarını çözmek için verebilirsiniz. Dr tavsiye etmişti bize de sakıncası olacağını sanmıyorum ama danışın yine de
Ş

Şeyma A.

15 Temmuz 2025 21:12
Kilosu ve bez sayısı idealse sütünüz gayet yeterlidir diğer göğüsteki sütü arttırmak için düzenli sağım yapabilirsiniz doğru beslenmeyle birlikte artacaktır bazı bebekler göğüs konusunda seçici olabiliyormuş ama emmiyor diye düşünüp bırakırsanız tek göğüsünüzdeki süt zamanla kesilecektir o yüzden bence de arttırma yönüne gitmeniz sizin için daha iyi olacaktır ve uyanma sebebi gaz - diş - uyku gerilemesi gibi bir nedenden olabilir
Kübra G. .

Kübra G. ..

16 Temmuz 2025 08:21
eğer gece çok ayık olmuyorsa sağ göğsü verecek gibi yatırıp aynı pozisyonda kaydırarak solu vermeyi deneyebilirsiniz. yatış pozisyonu değişmediği için sağı emdiğini zannedebilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir