Anne Sütü
82 görüntüleme
T
Tuba
21 Temmuz 2025 20:01
Anne sütüm 2 aya kadar gayet iyiydi daha sonra azaldı 4 aydan beri de hiçbir şekilde yok nedeni ne olabilir tamamıyla kısmet işimi yoksa beslenme ile alakası var mı Çünkü rezene maden suyu, süt arttırıcı damla gibi birçok şey kullanmama rağmen fayda hiç görmedim ama beslenmeme pek dikkat eden biri değilim bebeğim de anne sütünü çok seviyorum ama veremediğim için üzülüyorum
Ş
Şule Y.
21 Temmuz 2025 20:18
Benim bebeğim hiç emmedi doğduğu günden beri neredeyse sağımla besledim sütün kesilecek dediler, ortalama 4 saatte bir sağdığımda toplam 300-350 cc arası sütüm vardı , beslenmeme de hiç dikkat etmem çok yemek seçiyorum çünkü sabah kahvaltı aksşama kadar abur cubur akşam yemek yerdim. Ve sütüm de çok yağlıydı. Ben kendimde beslenmenin bi etkisini görmedim ama bol bol su içim . Su kesinlikle arttırdı bende. Bol bol dinlenin artar diyorlar dinlenmek için 5 dakikam bile yoktu, yine de sütüm azalmadı. 9 aya kadar getirdim ve şuan 10 litre de su içsem artmıyor. Süt arttırıcı damla da kullanıyorum şuan artsın diye o da işe yaramadı
S
Sifa D.
21 Temmuz 2025 20:26
Merhaba, bu durum sizi üzüyor olmalı haklı olarak.
Süt biraz kısmet işi biraz şartlarla ilgili olabilir.
Bu konuda, prematüre bebeğime süt sağabilmek için internette yazan her yöntemi denemiş ve tüm tuşlara basmış biri olarak birkaç tavsiye verebilirim.
Öncelikle Instagram @temasderneği var. Emzirme gönüllüleri derneği, canlı yayınları çok bilgilendirici ve mesaj atarsanız gönüllü bir emzirme danışmanı ücretsiz şekilde size yardımcı oluyor. Takibe almanızı ve iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Bende etkili olan yöntemlerden biri power pumping denen 20 dk sağ 10 dk dinle 10 dk sağ 10 dk dinlen şeklinde yoğun sağma yöntemiydi. Eğer bebeğiniz emmiyorsa düzenli sağım ve onu da ikili şekilde sağmak uyarılmasına yardımcı olur.
Hastanelerin relaktasyon bölümüne başvurursanız orada doktorların durumunuu değerlendirip tavsiye ettiği bir ilaç var, yanlış bir tavsiyede bulunmamak için isim vermek istemiyorum. Uygun görürse onu kullanabilirsiniz.
- Solgar, Brewers yeast takviye deneyebilirsiniz.
-İçinde omega 3 olan takviyeler bence süte katkı sağlıyor.
- deve dikeni ( milk histle) içeren takviye bana bir miktar katkı sağlamıştı.
- elle uyarım, elle sağabiliyorsanız sütünüzü getirmeye başlamak için elle sağabilirsiniz yapmıyorsanız bile masajla memeye bol uyarıda bulunmak başlarda çok etkiliyor. Özellikle de önceside sıcak su torbası koyarsanız, masaj daha da etkili olur.
- bolca su içmek, bu en klasik ama etkili tavsiyelerden biri bana göre.
Yine de en nihayetinde ancak elinizden geleni yapabilirsiniz bunu unutmayın. Ben aylardır süt sağıyorum ama bebeğim iştahsız olduğu için zar zor içiriyorum o yüzden artık tek dileğim sağlıkla beslenmesi, mamayı sevip iştahla daha çok içse sevinecek haldeyim resmen. O yüzden en önce sağlıkla besleniyor mu, en önemlisi bu. Mamalar da gerçekten büyük nimet, o yüzden lütfen kendinizi üzmeyin🙏🏻. Önce kendi akıl, beden ve ruh sağlığımız yerinde olmalı ki çocuklarımıza faydalı olabilelim.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻
Süt biraz kısmet işi biraz şartlarla ilgili olabilir.
Bu konuda, prematüre bebeğime süt sağabilmek için internette yazan her yöntemi denemiş ve tüm tuşlara basmış biri olarak birkaç tavsiye verebilirim.
Öncelikle Instagram @temasderneği var. Emzirme gönüllüleri derneği, canlı yayınları çok bilgilendirici ve mesaj atarsanız gönüllü bir emzirme danışmanı ücretsiz şekilde size yardımcı oluyor. Takibe almanızı ve iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Bende etkili olan yöntemlerden biri power pumping denen 20 dk sağ 10 dk dinle 10 dk sağ 10 dk dinlen şeklinde yoğun sağma yöntemiydi. Eğer bebeğiniz emmiyorsa düzenli sağım ve onu da ikili şekilde sağmak uyarılmasına yardımcı olur.
Hastanelerin relaktasyon bölümüne başvurursanız orada doktorların durumunuu değerlendirip tavsiye ettiği bir ilaç var, yanlış bir tavsiyede bulunmamak için isim vermek istemiyorum. Uygun görürse onu kullanabilirsiniz.
- Solgar, Brewers yeast takviye deneyebilirsiniz.
-İçinde omega 3 olan takviyeler bence süte katkı sağlıyor.
- deve dikeni ( milk histle) içeren takviye bana bir miktar katkı sağlamıştı.
- elle uyarım, elle sağabiliyorsanız sütünüzü getirmeye başlamak için elle sağabilirsiniz yapmıyorsanız bile masajla memeye bol uyarıda bulunmak başlarda çok etkiliyor. Özellikle de önceside sıcak su torbası koyarsanız, masaj daha da etkili olur.
- bolca su içmek, bu en klasik ama etkili tavsiyelerden biri bana göre.
Yine de en nihayetinde ancak elinizden geleni yapabilirsiniz bunu unutmayın. Ben aylardır süt sağıyorum ama bebeğim iştahsız olduğu için zar zor içiriyorum o yüzden artık tek dileğim sağlıkla beslenmesi, mamayı sevip iştahla daha çok içse sevinecek haldeyim resmen. O yüzden en önce sağlıkla besleniyor mu, en önemlisi bu. Mamalar da gerçekten büyük nimet, o yüzden lütfen kendinizi üzmeyin🙏🏻. Önce kendi akıl, beden ve ruh sağlığımız yerinde olmalı ki çocuklarımıza faydalı olabilelim.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻
T
Tuba
21 Temmuz 2025 20:32
Teşekkür ederim evet başta mama da almadı uzun süre bilmiyorum çabuk pes ettim tek göğüste verdim sinra ikisinde de kesilme oldu. Benim için mama aynı sadece bebek bazen arıyor Süt gelmeyen göğüsten nasıl sağım yapılır anlamadım.Ama kısmet işi genelde her şeyi yiyen insanlarda daha fazla gibi ben çok su tüketen biriyim teşekkürler bu arada