Anne Paniği mi Otizm mi ?
514 görüntüleme
D
Dilara İ.
29 Mayıs 2026 10:30
Merhabalar oğlum 15 aylık 10 kelimesi vardır dediklerimizi anlıyor yapıyor tüm gelişim özellikleri normal gibi görünüyor amaaaaa bazen kulaklarına vuruyor parmak uçlarında yürüyor kafa sallıyor ve dalıyor otizm olma ihtimali var mı bunlar neden oluyor olabilir
E
Esmanur E.
Premium Üye
29 Mayıs 2026 11:46
Bana biraz anne paniği olarak geldi ☺️ her bebeğin gelişimi farklıdır en küçük şeyde evham yapmayın bence biraz akışına bırakın
M
Melike A. D.
29 Mayıs 2026 12:14
Özel eğitim öğretmeniyim ,15 ay tanı koyabilmek için çok erken . Normal gelişim gösteren bebekler de aynı hareketleri yapabilir

Ayşe V. ..
3 Haziran 2026 10:23
Benim kızım 1 yaşında iki eliyle kafasına vuruyor sonra hayır cici yap diyorum yapıyor bir de kafa atıyor diş çıkarıyor ben buna yoruyorum arada gözü de dalıyor yani sizinki gibi bence endişe etmeyin

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
4 Haziran 2026 03:50
Merhabalar, endişe edeceğiniz bir durum görünmüyor. Sadece bu davranışlar ile tanı koymak doğru değildir. Otizm çoğunlukla sosyal beceriler de gerilik ile kendini gösterir ve alanında uzman kişiler erkenden durumu fark edebilir. Yolunda gitmeyen bir şeyler olursa 13. Ayda bile fark edersiniz sizinle ve çevresiyle ilgili, karşılıklı oyun ve iletişim kurabiliyorsaniz kaygilanmaniza hiç gerek yok. Sevgiler
Yükleniyor...