Anlamlı Kelime Yok İşaret Etme Yok
73 görüntüleme
S
Songül
5 Nisan 2026 13:46
Merhaba kızım haftaya 11 aylık olacak. Kelimeleri var enne baba dede dai(dayı) ize(teyze) ama anlamlı şekilde söylemiyor. Bunlar benim sürekli tekrarladığım cümleler belki de o yüzden. İşaret edebilmeli alkış bay bay yapabilmeli diyorlar ama taklit ediyor bunları yapmıyor. İşaret ettiğim yere bakıyor ama işaret etmiyor yalandan öksürsem öksürüyor dil çıkartsam çıkartıyor oyuncagini sakladığım yerden buluyor oyunlarıma katılıyor. İsmine dönüyor. Al ver oynuyorum al dediğimde alıyor ver dediğimde vermiyor. Emeklemedi direk ayağa kalkıyor sıralamaya başladı son 1 haftadır. Yani beni endiselendiren konular var. Yada Bi yerde eksik mi yapıyorum yetemiyor muyum veya bi sorun var mı diye son zamanlarda takıntı yapmaya başladım. Her çocuğun gelişimi farklı evet ama neye dikkat edeceğim bay bay yapmıyor ama beni taklit ediyor bu onun seçimimi diyeceğim yoksa yapmalı diye mi bakmalıyım bu örnek sadece. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
C
Cigdem K.
5 Nisan 2026 14:08
Cok normal geldi bana bebeginizin gelisimi. Uzman degilim ancak bu isin tek formulu yok. Her bebek farkli siralarla gelisimlerini gosterir.
M
MK ..
5 Nisan 2026 14:39
Bana da normal geldi gelişimi benim bebeğimde 11 ay 7 günlük bir çogunu yapmıyor babıldama az bende endişe ediyorum ama bazen düşünüyorum her çocugun gelişimi farklı uzun süredir sıralama emekleme bul tak oyuncaklarla oynama var al ver komutları anlar ancak babıldama taklit az ekran sıfır sürekli konuşur kitap okurum ancak dil gelişimini ileriye taşıyamadım henüz

Ayşe V. ..
5 Nisan 2026 14:46
Benim kızım en son bay bay yaptı ilk alkış yapmıştı şarkı eşliğinde ben yaparken öğrendi önce onu deneyin isterseniz
N
Neslihan Ö.
5 Nisan 2026 15:01
Benim kızım da 10. Ayını doldurdu 11e girdi o da bazı şeyleri yapıyo bazılarını yapamıyo zamanla bence mesela bay bay alkış yap dediğimde yapıyo ver diyorum vermiyo gel diyorum uzun uzun bakıyo işaret de çok nadir yapıyo tutuna tutuna geziyo şuan işareti de bişey gösterme anlamında değil de kuzenim öğretmiş parmak uçlarıyla tıss yapıyo öyle yapıyo taklit de var dil olarak da belli bi kelimesi yok dededede nenenenen şeklinde bi kere güzel baba dedi devamı yok