Anlamlı Kelime
43 görüntüleme
H
Hafsanur B. ..
5 Nisan 2026 00:27
Bebeğim Bugün 1 yaşına girdi. Anlamlı kelimesi sadece "meme". Herşeyi anlıyor kitaptaki hayvanları,evdeki eşyaları, falan sorunca gösteriyor. Komut alıyor birşeyi vermesini istesem verir, kapağı kapat desem kapatır,oyuncağını kutuya at desem atar, gel dersem gelir. Burnunu, ağzını, saçlarını,ayaklarını sorunca gösterir. Ama kelime olarak söylememekte diretiyor. Doğduğundan beri kitap okuyorum dışarı çıkarıyorum evde iş yaparken ona anlatıyorum şarkılar tekerlemeler söylüyorum,oyun oynuyorum. Ona rağmen sadece bir anlamlı kelimesi var. Dil gelişimi geri sayılır mı illa iki-üç kelimesi mi olmalı. Bebeğimin ayakta durmasını teşvik etmek için "daydayday" diyorduk şimdi sanki onu da söylüyor ayakta dururken. O da anlamlı kelime sayılır mı? 2 aylıkken bile hayvanları gösterip sesini taklit ederdim niye hala taklit etmiyor🥲

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
6 Nisan 2026 00:55
Bebeğinizin 1 yaşında olmasına rağmen sadece "meme" kelimesini kullanması ve diğer sesleri veya kelimeleri söylememesi endişe verici olabilir. Ancak her çocuk farklı hızlarda gelişir ve bazıları daha geç konuşmaya başlar.
Dil Gelişimi Normal Midir?
1 yaşındaki çocuklar genellikle 1-2 kelime kullanır.
Anlama becerileri genellikle kelime sayısından daha gelişmiş olabilir.
Bebeğinizin her şeyi anlaması ve komutları takip etmesi, dil gelişiminin iyi bir göstergesi olabilir.
Endişe Verici Durumlar
18 aylık çocuklar genellikle en az 20 kelime kullanır.
2 yaşında çocuklar genellikle 50 kelime kullanır ve basit cümleler kurar.
Bebeğinizin Gelişimi
Bebeğinizin "daydayday" sesini ayakta dururken kullanması, bir tür iletişim becerisi olarak sayılabilir.
* Ancak sadece "meme" kelimesini kullanması ve diğer sesleri veya kelimeleri söylememesi, dil gelişimi açısından biraz geri kalmış olabileceğini gösterebilir.
Öneriler
1. Konuşma ve etkileşim: Bebeğinizle daha fazla konuşun, ona sorular sorun ve cevaplarını bekleyin.
2. Kitap okuma: Bebeğinizle kitap okumaya devam edin, bu dil gelişimini destekler.
3. Dil uyaranları: Bebeğinizin çevresinde konuşulanları artırın, ona daha fazla dil uyaranı verin.
4. Uzman görüşü: Bebeğinizin dil gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanı, psikolog veya dil ve konuşma terapistiyle görüşün.
Bebeğinizin gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan görüş almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kelime Sayısı Çok Az
2. Dil ve Konuşmaya Dair Sorularınızı Yanıtlıyorum
3. 1 Yaş Bebeğim Bildiği Kelimeleri Artık Söylemiyor
Dil Gelişimi Normal Midir?
1 yaşındaki çocuklar genellikle 1-2 kelime kullanır.
Anlama becerileri genellikle kelime sayısından daha gelişmiş olabilir.
Bebeğinizin her şeyi anlaması ve komutları takip etmesi, dil gelişiminin iyi bir göstergesi olabilir.
Endişe Verici Durumlar
18 aylık çocuklar genellikle en az 20 kelime kullanır.
2 yaşında çocuklar genellikle 50 kelime kullanır ve basit cümleler kurar.
Bebeğinizin Gelişimi
Bebeğinizin "daydayday" sesini ayakta dururken kullanması, bir tür iletişim becerisi olarak sayılabilir.
* Ancak sadece "meme" kelimesini kullanması ve diğer sesleri veya kelimeleri söylememesi, dil gelişimi açısından biraz geri kalmış olabileceğini gösterebilir.
Öneriler
1. Konuşma ve etkileşim: Bebeğinizle daha fazla konuşun, ona sorular sorun ve cevaplarını bekleyin.
2. Kitap okuma: Bebeğinizle kitap okumaya devam edin, bu dil gelişimini destekler.
3. Dil uyaranları: Bebeğinizin çevresinde konuşulanları artırın, ona daha fazla dil uyaranı verin.
4. Uzman görüşü: Bebeğinizin dil gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanı, psikolog veya dil ve konuşma terapistiyle görüşün.
Bebeğinizin gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan görüş almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kelime Sayısı Çok Az
2. Dil ve Konuşmaya Dair Sorularınızı Yanıtlıyorum
3. 1 Yaş Bebeğim Bildiği Kelimeleri Artık Söylemiyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin