Ani Sıçrama,korku
288 görüntüleme
E
Eda T.
22 Haziran 2025 21:47
Bebeğim 9 aylık ani seslerden sıçrıyor ve korkuyor bunu bazen uykusunda da yapıyor irkiliyor ve anlık titriyor durum nasıl değerlendirilir hocam
B
Beyza N. A. ..
23 Haziran 2025 07:33
Benim de oğlum 21 aylık son zamanlarda ezan sesi, zil sesi, karanlık gibi birçok şeyden korkuyor ve korktuğunu söylüyor ağlıyor ne yapabilirim
B
Buse
28 Haziran 2025 20:47
Bizde de var şuan 8 aylık ama yeni doğduğunda da beri var bu. Ani seslerde sıçrıyor korkuyor. Normal mi acaba. Bazen küçük bı sesten bile sıçrıyor. Çok gürültülü bir ortamda büyümüyor acaba ondan mı bilemiyorum. Konuşurken bile ben yüksek sesle konuşmam genel olarak sessiz ev ortamımz var. Yanında biri yüksek sesle konuşsun ağlıyor dudağını büzüyor :)
E
Eda T.
22 Temmuz 2025 22:46
1 ay geçti üzerinden bizim kesildi ani sıçramalarımız korkularımız çok şükür sizlerde durumlar nasıl
Fatma U.
Uzman Psikolog
23 Temmuz 2025 07:42
9 aylık bebeğinizin ani seslerden sıçraması, korkması ve uykuda irkilip titremesi normal gelişimsel tepkilerle ilişkilidir. Bu durum, Moro refleksi gibi istemsiz tepkilerin kalıntısı, duyusal hassasiyet veya uykunun REM evresindeki normal hareketlenmelerden kaynaklanabilir. Ayrıca, bu yaşta yoğunlaşan ayrılık kaygısı veya çevresel faktörler (sık ani sesler) bebeğinizi daha tetikte hale getirebilir. Durumun şiddeti, sıklığı ve eşlik eden başka belirtiler olup olmadığını gözlemlemek önemlidir. Çoğu zaman endişe edilecek bir durum olmasa da, eğer çok şiddetliyse, bebeğinizin günlük yaşamını etkiliyorsa veya başka endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoruna danışmanız en doğrusu olacaktır.
B
Buse
24 Temmuz 2025 21:02
Bizimde geçti Eda hn. Sadece ani seslerde kapı çarpması vs o seslerde biraz ürküyor o da çok normalmis zaten.