Ani Gelişen Yürüme Bozukluğu

354 görüntüleme
R

Reyhan M. ..

22 Ağustos 2026 02:05
2 yaşındaki kızım normal yürüyen koşan bi çocuk birden yürüyüşü aşırı derece yavaşladı iki üç adım atıp ağlıyor. Soydum detaylı olarak inceledim herhangi bir morarma, pişik, kızarıklık, sıcaklık gibi bir durum yok. Bacaklarına kalçasına masaj yaptım canı acısa tepki verir ama tepki de vermedi. Kas ağrısı vs olabilir mi diyerek ılık suda uzun süre oyun oynattım keyfi neşesi yerinde ama yürüme sıkıntısı devam ediyor. Ne yapmalıyım? Sabah uyandığında devam ederse doktora götüreceğim. Bebekken kalça çıkıklığı için ultrasona girdiğinde çift bez baplamamızı önerdiler tekrar kontrole gittiğimizde düzeldiğini söylemişlerdi acaba yine kalça ile ilgili bir durum mudur?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
23 Ağustos 2026 02:22
Ani Gelişen Yürüme Bozukluğu

Çocuğunuzun yürümesinde ani bir yavaşlama ve ağrı olması endişe verici bir durumdur. Şu ana kadar herhangi bir morarma, pişik, kızarıklık veya sıcaklık farkı gözlemlememişsiniz, bu iyi bir şey.

Kas ağrısı veya benzeri sorunlar olabilir mi diye düşünmüşsünüz, ancak çocuğunuzun tepkileri bu konuda net bir cevap vermiyor.

Siz de bekleyerek sabahı görmeyi düşünüyorsunuz. Peki ya şimdi?

Şu anda yapabileceğiniz birkaç şey var:
1. Sabahı beklemeyin: Çocuğunuzun durumu yarın sabahı değerlendirmek için beklemeyin. Ne kadar erken bir uzmandan yardım alırsınız o kadar iyi olur.
2. Doktora başvurun: Çocuğunuzun durumunu değerlendirecek bir pediatri uzmanını ziyaret edin.
3. Kalça problemleri: Çocuğunuzun kalça çıkıklığı geçmişi olduğundan, bu durumun tekrarlaması ihtimali üzerinde durulabilir.
4. Gözlem: Çocuğunuzun yürürken nasıl bir ağrı yaşadığını, hangi hareketlerde zorlandığını gözlemleyin ve bu bilgileri doktora ile paylaşın.

Çocuğunuzun sağlığı her şeyden önemlidir, bu nedenle temkinli davranarak bir uzmandan profesyonel yardım almanız en doğru adım olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir