Ani Başlayan Kekemelik

69 görüntüleme
D

Dilara G.

16 Ağustos 2025 17:38
Oğlum 3.5 yaşında iki ay sonra 4 olacak.Tayin sebebi ile il değişikliği yapmıştık babamız da bir süre bizimle değildi işi dolayısıyla oğlum da aşırı düşkün babasına baba gittikten sonra ertesi gün sabah bir uyandık çok güzel konuşana çocuk kekelemeye başladı yaklaşık 10 gündür böyle bazen hiç yok normal bazı gün tam tutulıyor o kadar üzgünüm ki başına gelen var mı bu durum.
Fadile B.

Fadile B.

17 Ağustos 2025 05:52
İyi günler sadece başıma gelen bir olayı anlatacağım Benim kız kardeşim 6 yaşında kekeme Oldu kardeşim doğdu diye annem ona sürekli konuşurken sakin konuş Ben seni anlıyorum sakin konuş diye O da çok sakin konuşurdu Annem sonra kardeşim bu süreci atlattı. Bazen ani üzüntü taşınma yer değiştirme kardeş dolması çocukları çok etkiliyor Ben bunu kardeşim de gördüm
D

Dilara G.

17 Ağustos 2025 11:53
Evet peki uzun sürdü mü ne kadar sürede toparlandı kardeşiniz hatırlıyor musunuz?Biz de tez zamanda toparlanırız inşallah çok zormuş ben de görmezden geliyorum süre tanıyorum konuşurken heyecanlanmasın diye 🙏🏻
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

5 Eylül 2025 19:30
Dilara hanım merhaba. 2-3 yaşlarda erken dönemde ortaya çıkan kekemelik %80 oranında ‘gelişimsel kekemelik’ oluyor ve bu süreç genellikle 3-6 ay içerisinde kendiliğinden geçiyor. Fakat bu noktada ailelerden dikkat etmelerini istediğimiz noktalar oluyor. Bu konuda bilgi almak isterseniz bana Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. Buraya pdf/fotoğraf yüklemesi yapamıyorum sanırım bu nedenle bana ulaşırsanız size dikkat etmeniz gereken noktalarla ilgili bir belge iletebilirim. ✨
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

5 Eylül 2025 19:31
Şunu da belirtmek isterim; kekemelik çok faktörlü bir bozukluktur, travma/üzücü veya korkutucu olaylar kekemeliğin ortaya çıkmasına neden olan ‘tetikleyici faktör’ görevi görür yani travmaya bağlı kekemelik gibi bir durum söz konusu değildir. ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir