Analık İzin Sonrası Ücretsiz ve Hak Edilmiş İzin Hk.
99 görüntüleme
G
Gamze V.
24 Aralık 2025 19:29
Ocak ayında analık iznim dolmuş olacak hemen işe başlamak istemiyorum.
İçerde biriken 40 günlük normal izinlerim vardı, aynı zamanda 6 aylık ücretsiz izin hakkımı da kullanmak istiyorum.
Analık izni sonrası direkt ücretsiz izine mi başlamam gerekiyor, kendi hak ettiğim izinleri kullanıp sonra ücretsiz izinle devam edebilir miyim, tecrübe edenleriniz var mı?
İçerde biriken 40 günlük normal izinlerim vardı, aynı zamanda 6 aylık ücretsiz izin hakkımı da kullanmak istiyorum.
Analık izni sonrası direkt ücretsiz izine mi başlamam gerekiyor, kendi hak ettiğim izinleri kullanıp sonra ücretsiz izinle devam edebilir miyim, tecrübe edenleriniz var mı?
B
Burcu A.
24 Aralık 2025 19:31
Biraz firma insiyatifinde ama ilk önce 6 aylık izni başlatmanız gerekiyor diye biliyorum.
G
Gamze Ş.
24 Aralık 2025 19:40
Bildiğim kadarıyla hayır çünkü rapor süresi bittiğinde ya ücretsiz izinin bağlaması gerek yada iş başı. İş başı yaptıktan sonra tekrar izine çıkmak gibi göstermek olmuyor diye düşünüyorum
G
Gökçin N.
24 Aralık 2025 19:43
Analık izni bittikten sonra hak edilmiş izinlerinizi kullanın ki maaşınız devam etsin. İzniniz bitince ücretsiz izne ayrılırsınız. Ben öyle yaptım yani, şuan ücretsiz izindeyim.
G
Gamze V.
24 Aralık 2025 19:44
@Gökçin Noyan dediğiniz gibi yapmayı planlıyorum da oluyor mu bilmiyorum.
G
Gökçin N.
24 Aralık 2025 19:45
Oluyor ben yaptım. Sonuçta yıllık izne çıkmak size verilmiş bir hak. Yıllık izin bitince de analık nedeni ile ücretsiz izin de hak.