Anal Çatlak
83 görüntüleme
R
Ruziye Ç.
6 Kasım 2025 10:00
Merhaba bebeğim 9 günlük ve dün poposunda çatlak farkettim. Bugün genel cerrahiye muayene ettirdik ama sadece oturma banyosu ve furacin krem verdi. Çok endişeliyim.
S
Senay B. E. ..
27 Kasım 2025 23:36
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Benim kızımında birinci ayında olmuştu. Bizede aynı kremden verdi doktorumuz. Gayet memnunum. Geçti sadece ilk bir haftada etki etti sonra kullanmayı bıraktım. Sizin bebeğinize de iyi gelir umarım
R
Ruziye Ç.
27 Kasım 2025 23:47
8 günlükken farketmiştim ben. Genel cerrahi “çatlak olması için çok erken, en az 1 aylıkken bekleriz bu durumu, altta yatan başka bir hastalık olabilir, araştırmak lazım” dedi. Sonra ki hafta kontrole çağırdı ve anestol ekledi. Eğer böyle bir durumla karşılaşan başka bir aile olursa kesinlikle kıllanmasınlar. Çocuğun poposunu 2 günde daha kötü yaptı. Anestol kaynaklı olduğunu düşündüğüm için hemen kestim ilacı ve düzeldi. 3. hafta başka doktora götürdüm. “Furacini ve anestolü çöpe at, kesinlikle kullanılmaz” dedi. Oturma banyosunu ilk doktor batikonlu yap demişti. “Onu artık batikonsuz yap” dedi. “Fucidin, hametan ve madeccasol kremleri karıştırıp sür” dedi. Bir de 6. ayına kadar biogaia diye bir probiyotik yazdık. Kremler çok iyi geldi. Her beslemeden sonra poposunu yıkayıp kremleri sürdüm ama o verdiği probiyotik kullandığım 2. günden sonra mahvetti bebeği. Öğlen 12 den gece 2 ye kadar uyutamadım. Gaz sancısı yaptı. Bağırsak sesleri çok aktifti. Şimdi daha iyiye gidiyor ama altta yatan bir hastalık olabilir demesi beni endişelendirdi.