Amip mi Alerji mi
109 görüntüleme
N
Nazlı
14 Temmuz 2026 19:28
oğlum iki aylıkken kakada mukus başladı kurban bayramında test verdik amip çıktı iki kere on gün antibiyotik kullandık kötü koku ishal geçti ama mukus geçmedi alerji bölümüne gittik kakası günde bir ikiye düştü takip edildi bunhafta diyete başla dedi kaka sıklığının azlığını duyunca eğer artarsa huzursuzluk olursa kendin diyete başla dedi bebeğimde hafif huzursuzluk var ama bu neden olduğunu bilmiyorum şuan 3 ay beş günlük kilo alımıda yavaşladı amip geçiriyorken kilo alımı düşmüştü iki haftadır 200 gram alıyordu bu hafta 150 gram almış doğum kilosu 3565 şuan 6150 gr doğduğundan beri birde hırıltı var ne yapmam gerek bilmiyorum aklım çok karıştı
B
Büşra ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 20:55
Benim de bebeğim 3 ay 20 günlük inek sütü proteini alerji şüphemiz var ama 1 yasından önce yapılan testlerin yanılttığını biliyorum. Tam olarak nasıl bi test yapıldı acaba? Diyet yapıyorum çok yorucu bi süreç

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
Premium Üye14 Temmuz 2026 21:11
@Ai Asistan düşüncen nedir?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Temmuz 2026 21:11
Bebeğinizin sağlık sorunları konusunda endişe duyduğunuzdan anlıyorum. Amip tedavisi sonrasında mukus sorununuzun devam ettiği ve şimdi de huzursuzluk, kilo alımında yavaşlama ve hırıltı gibi yeni sorunların ortaya çıktığı anlaşılıyor.
Amip Tedavisi ve Sonrası
Amip tedavisi için iki kez on gün süresince antibiyotik kullanmışsınız.
Tedavi sonrasında kötü koku ve ishal şikayetleriniz geçmiş, ancak mukus sorunu devam etmiş.
Alerji Sorunu
Daha sonra alerji bölümüne başvurmuş ve bebeğinizin kakasındaki mukus sorununuzun alerji kaynaklı olabileceği düşünülmüş.
Bebeğinizin kakasının günde bir-iki kez olması ve kilo alımında yavaşlama görülmesi üzerine doktorunuz diyet önerisinde bulunmuş.
Huzursuzluk ve Kilo Alımı
Bebeğinizde hafif huzursuzluk şikayetiniz var ve kilo alımı son iki haftadır yavaşlamış durumda.
Doğum kilosu 3565 gr olan bebeğiniz şu anda 6150 gr.
Öneriler
1. Doktorunuzla İletişim: Bebeğinizin sağlık sorunları konusunda endişe duyduğunuzdan doktorunuzla açıkça konuşmalısınız. Huzursuzluk, kilo alımında yavaşlama ve hırıltı gibi sorunları doktorunuza detaylıca anlatmalısınız.
2. Diyet Uygulaması: Doktorunuzun önerdiği diyete başlayabilirsiniz. Bu diyette bebeğinizin hangi besinlere tepkisi verip vermediğini takip etmelisiniz.
3. Kilo ve Sağlık Takibi: Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu yakından takip etmelisiniz. Herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
4. Hırıltı Sorunu: Bebeğinizde doğduğundan beri hırıltı şikayeti var. Bu sorunun alerji veya başka bir sağlık sorununun göstergesi olabileceği düşünülmeli ve doktorunuzla bu konu hakkında detaylıca konuşulmalıdır.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyduğunuzdan normaldir, ancak doktorunuzun önerilerine uyarak ve bebeğinizin durumunu yakından takip ederek bu süreci yönetebilirsiniz.
Amip Tedavisi ve Sonrası
Amip tedavisi için iki kez on gün süresince antibiyotik kullanmışsınız.
Tedavi sonrasında kötü koku ve ishal şikayetleriniz geçmiş, ancak mukus sorunu devam etmiş.
Alerji Sorunu
Daha sonra alerji bölümüne başvurmuş ve bebeğinizin kakasındaki mukus sorununuzun alerji kaynaklı olabileceği düşünülmüş.
Bebeğinizin kakasının günde bir-iki kez olması ve kilo alımında yavaşlama görülmesi üzerine doktorunuz diyet önerisinde bulunmuş.
Huzursuzluk ve Kilo Alımı
Bebeğinizde hafif huzursuzluk şikayetiniz var ve kilo alımı son iki haftadır yavaşlamış durumda.
Doğum kilosu 3565 gr olan bebeğiniz şu anda 6150 gr.
Öneriler
1. Doktorunuzla İletişim: Bebeğinizin sağlık sorunları konusunda endişe duyduğunuzdan doktorunuzla açıkça konuşmalısınız. Huzursuzluk, kilo alımında yavaşlama ve hırıltı gibi sorunları doktorunuza detaylıca anlatmalısınız.
2. Diyet Uygulaması: Doktorunuzun önerdiği diyete başlayabilirsiniz. Bu diyette bebeğinizin hangi besinlere tepkisi verip vermediğini takip etmelisiniz.
3. Kilo ve Sağlık Takibi: Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu yakından takip etmelisiniz. Herhangi bir olumsuzluk durumunda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.
4. Hırıltı Sorunu: Bebeğinizde doğduğundan beri hırıltı şikayeti var. Bu sorunun alerji veya başka bir sağlık sorununun göstergesi olabileceği düşünülmeli ve doktorunuzla bu konu hakkında detaylıca konuşulmalıdır.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyduğunuzdan normaldir, ancak doktorunuzun önerilerine uyarak ve bebeğinizin durumunu yakından takip ederek bu süreci yönetebilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nazlı
14 Temmuz 2026 21:21
Benim de bebeğim 3 ay 20 günlük inek sütü proteini alerji şüphemiz var ama 1 yasından önce yapılan testlerin yanılttığını biliyorum. Tam olarak nasıl bi test yapıldı acaba? Diyet yapıyorum çok yorucu bi süreç
D
Dilek S.
14 Temmuz 2026 22:12
Alerji olmadanda kakada mukus görünebiliyor ama hırıltıda eşlik ediyorsa gaz sorunu varsa alerji olasılığı yüksek. alerji olasılığı yüksek olan besinleri yani süt ürünleri yumurta fıstık gibi iki ay tamamen kesip yavaş yavaş açmanız yani tadım yapıp alerjini bulmanız lazım
B
Büşra ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 22:38
Test yapılmadı bizde amip şüphesi kalkınca süt alerjisinden şüphelenildi diyete başlatmadı sadece mukus olduğu için geçmesi beklendi sonra bir diyete başla dedi vazgeçti artarsa başla dedi
N
Nazlı
14 Temmuz 2026 23:20
Alerji olmadanda kakada mukus görünebiliyor ama hırıltıda eşlik ediyorsa gaz sorunu varsa alerji olasılığı yüksek. alerji olasılığı yüksek olan besinleri yani süt ürünleri yumurta fıstık gibi iki ay tamamen kesip yavaş yavaş açmanız yani tadım yapıp alerjini bulmanız lazım
Yükleniyor...