Alt-ast Yüksekliği

97 görüntüleme
Beste H. G.

Beste H. G.

23 Ocak 2026 23:31
9 aylık kız bebek. 37+1 de doğdu. Dk 2960. Güncel kilo 7800. Boy 68. Doğduğundan beri hiç hastalık geçirmedi. Doğumda yenidoğan sarılığı oldu. Bilirubin 5.8 üstünde görülmedi. Mevcut tahlilden bir gece önce diş ile ilgili sıkıntı yaşadığı için 5 ml parasetamol vermiştim. D vitamini, Demir damlası ve parasetamol haricinde doğduğundan beri hiç ilaç kullanmadı. Emiyor. Yakın zamanda bende ilaç kullanmadım. Alt üst sınır 33 olması gerekirken 40, AST sınır 32 olması gerekirken 60 geldi. Nasıl bir yol izlenmeli?

image
image
Z

Zahide.

27 Ocak 2026 21:55
Alt ast yüksekliği için doktorunuz ne dedi acaba
İ

İ.E.

27 Ocak 2026 22:19
Dis donemi hafif enfeksiyon ya da ates dusuruculer tek doz da olsa degerleri gecici olarak yukseltebiliyor. Crp normal, bebeginizin genel durumu da iyi gorunuyor. Bence korkulacak hemen panik olacak bir durum yok ama en iyisini doktor soyler tabi ki. Bebeginizin takibini yapan doktorun yorum getirmesi daha dogru olur. Buradan teshis ve tedavi beklemek bence cok dogru olmaz.
Beste H. G.

Beste H. G.

29 Ocak 2026 11:17

İ.E.

Dis donemi hafif enfeksiyon ya da ates dusuruculer tek doz da olsa degerleri gecici olarak yukseltebiliyor. Crp normal, bebeginizin genel durumu da iyi gorunuyor. Bence korkulacak hemen panik olacak bir durum yok ama en iyisini doktor soyler tabi ki. Bebeginizin takibini yapan doktorun yorum getirmesi daha dogru olur. Buradan teshis ve tedavi beklemek bence cok dogru olmaz.

Dediğiniz gibi kendi doktorumuz parol kaynaklı olabilir 12. ay kontrol görelim dedi. Bir gece önce diş kaynaklı vermiştim. Başka bir dahiliye doktoruna danıştığımda sonuçların hemolizli gelmiş olabileceğini 15 gün sonra tekrar alınması gerektiğini söyledi. Benim eşimde doktor. Fakat branşı çocuk değil. O da ciddi bir değer olmadığını söyledi, çocuğu boşu boşuna tekrar deldirmeyelim 1 yaşında baktırırız dedi fakat işte annelik acaba yaşayan var mı diye sormak istedim.
Beste H. G.

Beste H. G.

29 Ocak 2026 11:17

Zahide.

Alt ast yüksekliği için doktorunuz ne dedi acaba

Yukarıda yazdıklarım size de cevap olacaktır. 🙏🏻
Beste H. G.

Beste H. G.

29 Ocak 2026 11:20
@Osman Gönülal hocamız da belki cevap verir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir