Alnında Çıkıntı
140 görüntüleme
E
Esra E. ..
8 Ağustos 2025 19:47
Bebeğim 7 aylık erkek bebek dün rutin kontrole gittik alnında hafif bi çıkıntı var kemikler çapraz kaynamış olabilir ilerde kafası üçgen şeklini alabilir bu durum beyin gelişimini etkileyebilir beynin büyümesi için içeride yeterli yer kalmayabilir dedi doktorumuz ama çok belirgin bir çıkıntı değil ve doğduğunda beri alnı çok hafif çıkıntılı zaten doktorum takip et dedi ama içime kurt düştü bir beyin cerrahı görmelimi tomografi çektirmelimiyim takip edip beklesem geç kalırmıyız.
Bıgındağı hala kapanmadı. Ayına göre kilosu boyu gelişimi normal.
Bıgındağı hala kapanmadı. Ayına göre kilosu boyu gelişimi normal.

Esmanur B. ..
8 Ağustos 2025 19:52
Bence beklemeyin . Tomografi çekmeseler bile en azından bu konu ile ilgili uzman bir doktor ile konuşabilirsiniz. Biz anneler cidden böyle konularda içimiz içimizi yiyor. Rutin kontrol yapan doktor bunun beyin sinir mi nörolojik mi fizik mi hangisine gidebileceğinizi mutlaka söylemiştir. Bebeğin küçük hiç bir şey için geç kalma . Sağlıkla kalsın yavrunuz 💐
E
Esra E. ..
8 Ağustos 2025 19:55
Teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyorum aslında yinede benzer durumu yaşayanlar varsa süreç hakkında ön bilgi sahibi de olmak istiyorum.

Esmanur B. ..
8 Ağustos 2025 19:56
Gözle görülür bir ihtimalde bulunmuş doktor. İhtimal. Gebelikte çoğu annelere bebeklerin hasta olduğunun psikolojisini veriyorlar ama doğduklarında hiç de hasta değiller maşallah ( engelli ya da down sendrom gibi gibi ) . Doktorlara saygımız sonsuz ama bir doktor üzerine de kalınmamalı . Bir çok doktor bunu söylüyorsa o zaman ki maalesef diyebiliriz 🙏🏻.

Esmanur B. ..
8 Ağustos 2025 19:57
Çok haklısınız umarım bu sadece endişe ile kalır. 🙂. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
A
Ayşe G.
8 Ağustos 2025 19:57
Çıkıntı nasıl bilmiyorum ama genetik bile olabilir. Eşimin de öyle alnı çıkıntılı mesela bebekliğinden beri öyleymiş.
E
Esra E. ..
8 Ağustos 2025 20:01
Esma hanım çok haklısınız kesinlikle katılıyorum söylediğiniz herşeye teşekkürler yorumlarınız için.
E
Esra E. ..
8 Ağustos 2025 20:05
Ayşe Hanım burnunun tam ust kısmında çok belirgin değil dikkatli bakıldığında hafif bir yükselti var kafasını biyere çarpmış yada bi sinek ısırığı nedeniyle çok minik kabarmış gibi yani Ama dikkatli bakmazsan görünmüyor ki 7 aydır her ay aynı doktora gittim hep vardı ben doğal bir durum sanmıştım yeni fark etti doktorum genetik desem ailede yok
F
Fatma S. ..
8 Ağustos 2025 21:54
Bizde de aynısı var doktor normal dedi ama benim içim rahat etmedi beyin cerahından randevu aldım. İnşallah bişey çıkmaz bende çok endişeliyim. Bizimki burun hizasından yukarı doğru çıkıyor. Şimdiye kadar sadece ben farkettim kimsenin doktorların bile dikkatini çekmedi.
E
Esra E. ..
9 Ağustos 2025 06:29
Bizimkide aynı burun hizasında yukarı doğru çıkıyor doktorumuzun önerdiği cerrahı randevu aldım bende ama en erken randevu 15 gün sonrayı nasıl beklicem 15 gün bilmiyorum. Bende doğal bir durum sanmıştım böyle bir hastalığın varlığını bile bilmiyordum.
Umarım sizinkide bizimki de sadece bir şüphedir.
Umarım sizinkide bizimki de sadece bir şüphedir.
F
Fatma S. ..
9 Ağustos 2025 07:43
Bende kendim araştıra araştıra buldum. Perşembe günü gideceğiz biz yazarım tekrar size inşallah bişey çıkmaz yada kask olur ameliyat olur onlarada varım yeterki çözümü olsun

Esmanur B. ..
9 Ağustos 2025 09:33
Evet lütfen haber verin 💐. Sağlıkla kalın