Allerji Konusunda Emin Olamadik

46 görüntüleme
P

Pınar Y. ..

Premium Üye
1 Nisan 2026 23:43
2 yaş oğlum öksürük vardı doktor allerjik bir yapıda olduğunu söyledi fakat test vs yapmadık rutin kontrollerde 2 kere gittik böyle bir durum anlasilabilir mi zaditen şurup verdi 3 ay kullanmalısınız ilerde astıma çevirir dedi bağımlılık vs yapar diye kullanmak istemedim 2 yaş allerji den emin olmak için hangi tetkikleri yapmak lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Nisan 2026 23:44
Allerji Testleri ve Tanısı

2 yaşında öksürük şikayetiyle doktora başvurmuşsunuz ve doktorunuz çocuğunuzun alerjik bir yapıya sahip olabileceğini belirtmiş. Ancak, şu ana kadar herhangi bir test yapılmamış. Alerjiden emin olmak için bazı tetkikler yapılabilir.

Cilt Testi (Prick Test): Bu test, alerjenlere karşı cilt reaksiyonunu ölçer. Çocuğunuzun sırtına veya koluna birkaç damla alerjen solüsyonu damlatılır ve 15-20 dakika sonra reaksiyon gözlemlenir.
Kan Testi (IgE): Bu test, kandaki IgE seviyesini ölçer. IgE, alerjik reaksiyonlarda rol oynayan bir bağışıklık hücresidir. Yüksek IgE seviyesi, alerji olasılığını artırır.
* Rutin Kan Testleri: Doktorunuz, çocuğunuzun genel sağlık durumunu değerlendirmek için rutin kan testleri de isteyebilir.

Astım ve Alerji İlişkisi

Doktorunuz, çocuğunuzun alerjisinin astıma dönüşebileceği konusunda endişe duymuş. Astım, kronik bir solunum hastalığıdır ve alerji, astımın tetikleyicilerinden biridir.

Zaditen Şurup Hakkında

Doktorunuz, Zaditen şurup kullanımını önermiş, ancak bağımlılık riskinden dolayı kullanmaktan vazgeçmişsiniz. Zaditen, alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Ancak, doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşebilirsiniz.

Sonraki Adımlar

Alerjiden emin olmak için yukarıdaki testleri yaptırmanız önerilir. Ayrıca, doktorunuzla çocuğunuzun öksürüğü ve olası alerjisi hakkında detaylı bir şekilde konuşmalısınız. Doktorunuz, çocuğunuzun özel durumunu değerlendirebilir ve uygun tedavi planını belirleyebilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir