Alkış,baybay

214 görüntüleme
T

Tuğba B. ..

9 Şubat 2026 11:17
Oğlum 10 aylık sürekli alkış ,baybay yapıyorum öğretemedim nasıl öğretebilirim
Gözde Ö.

Gözde Ö.

9 Şubat 2026 11:47
Ben de bunu çok dert etmiştim doktorumuz böyle bir derdim olmasını çok garipsemişti. Çak yapıyorsa, sizi taklit ettiği durumlar varsa bir sorun olmadığını canı istediğinde yapacağını söylemişti. Ben kendimce “baba işe gitti baybay akşam gelecek alkış” gibi hikayeler kurup, şarkı şeklinde söylemeyi deniyordum fikir olması adına yazmak istedim ama daha farklı sorunlar yoksa içiniz rahat olsun.
T

Tuğba B. ..

9 Şubat 2026 11:50

Gözde Özcan

Ben de bunu çok dert etmiştim doktorumuz böyle bir derdim olmasını çok garipsemişti. Çak yapıyorsa, sizi taklit ettiği durumlar varsa bir sorun olmadığını canı istediğinde yapacağını söylemişti. Ben kendimce “baba işe gitti baybay akşam gelecek alkış” gibi hikayeler kurup, şarkı şeklinde söylemeyi deniyordum fikir olması adına yazmak istedim ama daha farklı sorunlar yoksa içiniz rahat olsun.

Çak deyince elini uzatıyor .Baba işe gidince baybay yapıyorum peşine izliyor ama yapmıyor. Yemek yerken alkış yapıyorum yok yapmıyor. İlk 2 çocuğumda böyle şeyler bilmiyordum sosyal medya çok yoktu bunda taktım kafayı teşekkür ederim cevabınız için
Gözde Ö.

Gözde Ö.

9 Şubat 2026 11:54

Tuğba Beyazgül

Çak deyince elini uzatıyor .Baba işe gidince baybay yapıyorum peşine izliyor ama yapmıyor. Yemek yerken alkış yapıyorum yok yapmıyor. İlk 2 çocuğumda böyle şeyler bilmiyordum sosyal medya çok yoktu bunda taktım kafayı teşekkür ederim cevabınız için

O videoları ben de izlemiştim ve çok korkmuştum. Çak diyince elini uzatması çak yapabildiği anlamına gelir bence. Belki de çak yapmasının da bir önemi yoktur önemli olan taklit edebilmesidir doktorumuzun çak hareketine yorum yapma sebebi benim “çak yapabiliyo ama alkış baybay yapamıyor” demem olabilir. Anneler olarak mümkün olduğunca o videoları izlemeden geçmemiz gerek sanırım aksi durumda uykularımızı kaçırıyorlar maalesef.
T

Tuğba B. ..

9 Şubat 2026 12:08

Gözde Özcan

O videoları ben de izlemiştim ve çok korkmuştum. Çak diyince elini uzatması çak yapabildiği anlamına gelir bence. Belki de çak yapmasının da bir önemi yoktur önemli olan taklit edebilmesidir doktorumuzun çak hareketine yorum yapma sebebi benim “çak yapabiliyo ama alkış baybay yapamıyor” demem olabilir. Anneler olarak mümkün olduğunca o videoları izlemeden geçmemiz gerek sanırım aksi durumda uykularımızı kaçıyorlar maalesef.

Evet 2 çocuğumda böyle bişeye dikkat etmedim. Osman hocanın dediği gibi böyle videolar geçmeli izlememeli. Şu ayda şunu yapmazsa geri kalmış sanıyoruz
A

Arzu.G

9 Şubat 2026 12:48
Oğlum 18 aylık alkışı 13 aylıkken yaptı baybay 15 aylıkken.ben de çok tedirgin olmuştum ama bence çok kasmaya gerek yok bazı bebeklerin sadece canı istemiyor zamanı gelmeyince
A

Arzu.G

9 Şubat 2026 12:49
Birkaç doktordan da azar yedim bu arada evhamlarim yüzünden o yüzden endişe etmeyin
A

Asya

9 Şubat 2026 12:51
Peki işaret parmağını kullanıyor mu benimde bebeğim 16 aylık ama kullanmıypr
T

Tuğba B. ..

9 Şubat 2026 14:57

Arzu.G

Birkaç doktordan da azar yedim bu arada evhamlarim yüzünden o yüzden endişe etmeyin

Sürekli şu ayda şunu yapması lazım bu ayda bunu yapması lazım geriliyorum yapamayınca:( birde her çocuk aynı değil 7 .8 aylık yapanlarda var çok geç yapanlarda var .
T

Tuğba B. ..

9 Şubat 2026 14:58

Asya

Peki işaret parmağını kullanıyor mu benimde bebeğim 16 aylık ama kullanmıypr

Arzu hnm sordunuz galiba benimki 10 aylık o beceri gelmedi daha:))
Aysel K.

Aysel K.

9 Şubat 2026 15:07
Sizinle aynıydım ama bebeğinizin kendi vakti geldiğinde yapacaktır
A

Arzu.G

10 Şubat 2026 23:09
@Asya Hayır işaretle gösterme yok henüz onu da takıyorum ara ara mesela ama yine boşuna evham muhtemelen :) bu arada bana sordunuz galiba umarım dogru anlamışimdir alintilama nasıl yapılıyor bilmiyorum inşallah doğru kişiyi etiketlemisimdir 🥲
A

Arzu.G

10 Şubat 2026 23:13
Her bebek o kadar farklı ki kıyaslamamak lazım gerçekten. Biri dönmeyi emeklemeyi yürümeyi erkenden yaparken konuşmayi iletişimi baybay alkış falan geç yapabiliyor ya da tam tersi oluyor ya da yaşıtlarından çok çok sonra yapıyor hepsini.sosyal medyada dönen ürkütücü videolar bozuyor pskolojimizi maalesef .çocuk doğurup telefonu eline alan herkes doktor gibi yönlendirmeler kıyaslamalar yapıyor biz de neyi yanlış yapıyorum diye zaten zor olan hayatımızı daha da stresli hale getiriyoruz 🥲
Dilan K. .

Dilan K. ..

27 Şubat 2026 11:13
Benimde kızım 10 ay 5 günlük bay bay alkış yapmıyor aslında canı isteyince arada yapıyor elini sallıyor alkışı elleri kapalı vuruyor birbirine ama çok kısa süreli emeklemedi hala bi yerlere tutunarak nadiren kalkıyor minik minik sıralamasıda var işaret parmağınıda kullanıyor baba mama gibi kelimeleride canı isteyince söylüyor bir ara eliyle gel gel diyordu gel gel yapıyordu oda yok şimdi sosyal medyada o kadar bilgi kirliliği varki anlatamam insan tedirgin oluypr ama her bebeğin gelişimi farklı diyip kendimi rahatlatıyorum umarım boş evhamlardır bunlar 😅
T

Tuğba B. ..

27 Şubat 2026 11:37

Dilan Kütri

Benimde kızım 10 ay 5 günlük bay bay alkış yapmıyor aslında canı isteyince arada yapıyor elini sallıyor alkışı elleri kapalı vuruyor birbirine ama çok kısa süreli emeklemedi hala bi yerlere tutunarak nadiren kalkıyor minik minik sıralamasıda var işaret parmağınıda kullanıyor baba mama gibi kelimeleride canı isteyince söylüyor bir ara eliyle gel gel diyordu gel gel yapıyordu oda yok şimdi sosyal medyada o kadar bilgi kirliliği varki anlatamam insan tedirgin oluypr ama her bebeğin gelişimi farklı diyip kendimi rahatlatıyorum umarım boş evhamlardır bunlar 😅

Benimki halen baybay [yapmıyor.Emekleme](yapmıyor.Emekleme) yok istediği yere dönerek gidiyor. Ayaklarının üzerine tam basamıyor. Dün instegramda gördüm bebeğimle aynı ayda olan bebek apzını burnunu gösteriyor kıyaslama yapma diyorum kendime ama takıyorum arada bi. Sizin durumunuzda bebek yaptığı hareketi unutup sonra tekrar yapabilirmiş gayet normal bir olay

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir