Alkış, Bay Bay Yapmıyor
188 görüntüleme
H
Hilal G.
28 Aralık 2025 08:28
11.5 aylık bebeğim alkış ve bay bay yapmıyor. Tanıdığı biri evimize geldiğinde veya anne babasına karşı gülümsüyor, göz teması var istediği bir şeyi eliyle uzanıyor, de ge gibi kısa heceler çıkartıyor dede mama baba gibi babıldamaya benzer kelimeler çıkartıyor ama anlamlı değil gibi, bu sıra bir şeyleri döndürmeyi öğrendi bazen oyuncaklarını döndürüyor ama başka oyuncaklarda dikkatini çekiyor ve değişik oyuncaklarla oynuyor. 5-6 adım bağımsız yürüyor. Alkış ve bay bay yapmaması endişelenmemizi gerektirir mi ?
H
Hilal G.
28 Aralık 2025 08:28
@Fatma Uygur
H
Hilal G.
28 Aralık 2025 08:29
@Merve Kılıç
H
Hilal G.
28 Aralık 2025 08:29
@Mine Duman

Aysel K.
28 Aralık 2025 08:46
Bence hayır daha vakti var diye düşünuyorum benim oğlum da herşeyi daha yavaş yaptı
K
Kübra Y.
28 Aralık 2025 09:12
Her bebek farklıdır. İlla yapmak zorunda değil. Kendiniz demişsiniz kelimeleri var. Bu ayda bebeklerden anlamlı bir şey beklemek yanlış olur. İnternette sözde bir sürü bebek uzmanı var ama neredeyse birçoğu endişe salmaktan başka bir şey yapmıyor. Bir de influcer anneler sözde! Her şeyi olması lazım gibi gösteriyorlar. Nasıl ki bizler farklı karakterlere sahibiz bebeklerimiz de öyle. Endişe etmeyin.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
29 Aralık 2025 05:55
@Hilal Gökce Merhabalar 🌼 Bebeğinizin göz teması kurması, sosyal gülümsemesi ve bağımsız adımlarının gelişimi sağlam temellere dayandığını gösterir. Alkış veya baybay gibi değişikliklerin gecikmesi mizaçla ilgili olabilir; işaret etme ve babildama varsa endişelenmeyin.Etkileşimli oyunlarla taklit özelliklerini destekleyebilirsinizz taklit özelliklerini destekleyebilirsinizz, tablo oldukça sağlıklı görünüyor. endişelenmeyin lütfen 🌱
H
Hilal G.
29 Aralık 2025 05:57
Çok teşekkür ederim sağ olun içimi rahatlattı yorumlarınız 😊💖 @Fatma Uygur